[Topp]

KOSTYMSERVICEPERSONAL

Vi söker nu en medarbetare till vår Kostymservice. Avdelningen tillhör den tekniska enheten och består av kostymateljé, masköravdelning och kostymservice. Här arbetar sju personer, varav en föreståndare som ansvarar för avdelningens verksamhet

ARBETSBESKRIVNING

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

-       Skötsel och underhåll av kostymer, skor och utrustning

-       Katalogisering och dokumentation av produktionerna

-       Kostymtransporter och utlåning av kostymer

-       Ge information till påklädarna/kostymteknikerna inför föreställning

-       Vid behov deltaga i nytillverkning av kostymer

-       Då vi är en repertoarteater ansvarar du även för iordningställande av gamla produktioner.

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL

Vi söker dig som har en sömnadsutbildning i botten samt minst 1 års yrkeserfarenhet från en teater eller liknande verksamhet. Du ska ha ett stort intresse för teaterkostym och god IT-vana för att kunna sköta katalogisering och dokumentation.

Som person trivs du att ingå i ett team där man både arbetar självständigt och gemensamt för att uppnå verksamhetens mål. Du är flexibel, både vad gäller arbetssätt och arbetstider, då dessa varierar. Vidare är du lojal mot din uppgift, stresstålig och positiv. Arbetet innebär mycket sociala kontakter med olika typer av personalgrupper inom Operan, framförallt med artisterna, och det är därför av stor vikt att du trivs i mötet med människor.

ANSTÄLLNINGEN

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Arbetstiden är schemalagd dag- och kvällstid, både vardagar och helger. Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar rörande tjänsten lämnas av Maria Suttner, Föreståndare kostymservice, tel. 08-791 44 37 eller Michael Glas, Kostym- och perukchef tel. 08-791 44 32. Upplysningar rörande rekryteringsprocessen lämnas av Marie Jönsson, HR-specialist tel. 08-791 43 24 Facklig representant: Sara Fällström, TF, sara.fallstrom@operan.se.

Vi tar endast emot din ansökan via länken nedan. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker den här tjänsten.

Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt eftersom urval kommer ske löpande, dock senast 2017-02-12.

Vi erbjuder dig en anställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa opera- och balettproduktioner i världsklass!

ANSÖK HÄR

Operan eftersträvar jämn könsfördelning och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 MKR.  Operans personal, konstnärlig, teknisk och administrativ utgör ca 540 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna.