[Topp]

UNGA PÅ
OPERAN

Att producera spännande föreställningar för barn och unga samt göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur är ett av Operans viktigaste uppdrag. I över 10 år har Unga på Operan skapat förutsättningar för ung kultur.

Varje säsong skapar vi opera- och dansföreställningar för barn och unga. Den här säsongen ser vi fram emot två urpremiärer: dansföreställningen #jag och operan Den långa långa resan. 

Förutom spännande föreställningar så öppnar vi också upp dörrarna till Operahuset med barnlördagar, lovaktiviteter och familjedagar. Aktiviteterna varierar från visningar och kostymprovningar till miniföreställningar och konserter.

Unga på Operan jobbar också aktivt mot skolor och vår pedagogiska verksamhet erbjuder både kortare och längre projekt, bland annat inom ramen för Skapande skola. Vi ordnar också skolbesök i Operahuset, bjuder in till lärarkvällar, fixar helg- och lovaktiviteter och håller familjedagar samt har särskilda föreställningar för skolklasser.


Lärare eller pedagog? 
LÄS MER HÄR »


Anna Karinsdotter

Vi vet att VÅRT arbete
kan göra SKILLNAD

/ANNA KARINSDOTTER
Konstnärlig chef Unga på Operan

 

Det är med spänd förväntan jag ser fram emot kommande säsong! I två unika föreställningar behandlas den unga människans existentiella villkor i vår globala värld. En värld där vi kommunicerar med digital teknik och lever i en tid av folkvandringar.

I dansverket #jag, som riktar sig till 10-12 åringar, undersöker vi ungdomars identitet i sociala medier, dataspel och i det verkliga livet. Vi har samlat in inspiration från unga ute i skolvärlden. Under arbetets gång har vi förundrats över och berörts av deras egna erfarenheter och tankar i ämnet.

Den nyskrivna operan, Den långa, långa resan, har premiär under våren och skildrar en flickas resa undan ett krig över havet till landet Sverige. Berättelsen har sin bakgrund i konstnären Ilon Wiklands dramatiska flykt från Estland för drygt 70 år sedan och är en tidlös drabbande historia med framtidshopp. Operan vänder sig till barn mellan 6-9 år.

Unga på Operan öppnar upp för möten med ny publik. Vi vill att fler barn och unga ska känna sig inkluderade i Operans verksamhet och vi samarbetar med ett stort antal skolor. Under säsongen fördjupar vi också vårt samarbete med El Sistema Stockholm och ser fram emot att möta alla fantastiska barn från Tensta som deltar i projektet. Vi vet att vårt arbete kan göra skillnad.

Håll dig uppdaterad kring vad vi gör för den unga publiken genom att följa oss på Facebook eller genom att prenumerera på Operans nyhetsbrev! Där informerar vi om Barnlördagar, Killdag med baletten, föreställningar på Parkteatern och Kulturfestivalen mm.

Varmt välkomna! 

ps Tack vare våra donatorer och sponsorer som Wallenius Lines får vi möjlighet att fortsätta vårt arbete med delaktighet och estetiska läroprocesser.


IMAGINE av Berättarministeriet

Unga på Operan tycker att barns fantasi ska uppmuntras stärkas och tas på allvar, därför visar vi med stolthet Berättarministeriets film Imagine.