0
0

Tillbaka Hem Frågor och svar - lättade restriktioner från 1 oktober

frågor & svaR: VAD HÄNDER NÄR RESTRIKTIONERNA LÄTTAR?


VAD INNEBÄR DE NYA LÄTTNADERNA I RESTRIKTIONER FÖR KUNGLIGA OPERAN?

Vi är enormt glada över beskedet från regeringen och FHM om att publiktaket hävs helt från och med 29 september. Det innebär att vi kan släppa fler biljetter till föreställningarna med start från 1 oktober. Mer information om när och hur vi gör biljettsläppet kommer inom kort. Håll dig uppdaterad via vårt nyhetsbrev och våra sociala medier för mer information.

ÄR DET SÄKERT ATT BESÖKA OPERAN MED FLER PERSONER I PUBLIKEN?

Vi följer alltid noga restriktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Fortfarande gäller, enligt FHM, att stanna hemma vid symtom samt att fortsätta att tvätta händerna. Så vi uppmanar vår publik att följa detta även fortsättningsvis.

NÄR SLÄPPER NI FLER BILJETTER TILL HÖSTENS FÖRESTÄLLNINGAR OCH KONSERTER?

Vi kommer att släppa biljetter till höstens föreställningar och konserter senare i september, mer information om när och hur vi gör biljettsläppet kommer inom kort på vår hemsida, i vårt nyhetsbrev och i våra sociala medier.

KAN KUNGLIGA OPERAN SPELA INFÖR FULL SALONG REDAN DEN 1 OKTOBER?

Ja, vi kommer att släppa biljetter till alla platser i salongen och erbjuda föreställning inför full salong från och med 1 oktober, förutsatt att inte restriktionerna ändras på nytt.

KAN JAG BYTA MIN PLATS/MINA PLATSER NU NÄR HELA SALONGEN ÄR TILLGÄNGLIG?

Du kan gå in på ditt operan-konto och på egen hand byta plats på hemsidan, i den mån det finns tillgängliga platser när biljettsläppet är gjort. Tyvärr har vi inte möjlighet att hjälpa till med byte av plats på kundtjänst på grund av högt tryck. 

VAD HÄNDER OM DET INFÖRS RESTRIKTIONER MED DELTAGARTAK IGEN?

Om det olyckliga inträffar igen då kommer vi att behöva dra ner antalet besökare och följer principen att de som bokat senast får antingen erbjudande om annat datum där det finns utrymme kvar eller pengarna insatta på tillgodohavande på sitt operan-konto. Om man vill få tillbaka sina pengar på bankkontot kontaktar man kundtjänst.

KAN JAG SOM ABONNENT ÅTERTA MIN ORDINARIE ABONNEMANGSSTOL DENNA SÄSONG, NU NÄR RESTRIKTIONERNA LYFTS?

Vi kan tyvärr inte hantera dessa ärenden på grund den höga belastningen på vår kundtjänst. Information om framtida abonnemangsplatser ber vi att få återkomma om längre fram.

HUR MÅNGA PLATSER KOMMER NU ATT FINNAS TILLGÄNGLIGA TILL HÖSTENS FÖRESTÄLLNINGAR?

På Operan har vi totalt 1153 platser i 5 olika priskategorier. Från och med 1 oktober kommer alla salongens 1153 platser att vara tillgängliga på de flesta föreställningar. Vi jobbar för att så många som möjligt ska kunna hitta en biljett till olika priser i den prisnivå som passar.

Sidan uppdateras kontinuerligt. Vi rekommenderar att du prenumererar på vårt nyhetsbrev för att nås av den senaste informationen snabbt.