[TOPP]

OPERANS ABC

Står ett besök på Kungliga Operan på din bucketlist? Är du nyfiken på opera men vet inte vad du ska se? Den här säsongen spelar Kungliga Operan Aida, La Bohème och Carmen – Operans ABC. Att de här tre operorna tillhör några av de mest spelade är ingen slump. Det är berättelser om unga människor som lever sina liv med kärlek och glädje, men också tvingas kämpa mot onda krafter. Musiken tillhör den bästa, med maffiga orkesterstycken, stora körer och vackra arior där sångarna kan briljera med sina röster. När du sett de här operorna har du gjort operans ABC och lagt grunden till fortsatta upptäcksfärder i operans värld.

_

A

Aida är en ung kvinna som slits mellan kärleken till sin fiende och lojaliteten till sitt land. Mitt under brinnande krig tvingas hon göra sitt val. Det här är en av Verdis bästa operor med en episk triumfscen och flera gripande romantiska kärleksscener. Du kommer garanterat känna igen dig i musiken! Läs mer »

_

B

La Bohème skildrar några unga konstnärers liv, deras längtan efter framgång, kärlek, vänskap och lycka. Puccini, den italienska operans mästare efter Verdi, har fångat den ungdomliga atmosfären och skrivit några av sina bästa melodier, bland annat kärleks-duetten mellan Rodolphe och Mimi, O soave fanciulla. Garanterad gåshud! Läs mer »

_

C

Bizets Carmen är den mest spelade av alla operor. I centrum står den starka, vackra och frihetsälskade Carmen som slåss för sin rätt att älska vem hon vill. En opera om frihet – lika aktuell idag som när den skrevs. Vi kan slå vad om att du redan testat att sjunga Toreadorarian, Habaneran och Blomsterarian i duschen någon gång! 
Läs mer »