0
0
Tillbaka Hem Program i Parken

PROGRAM OPERAN I PARKEN

 

26 augusti kl. 18.00
BALETTKLASS FÖR NYBÖRJARE - INSTÄLLD PÅ GRUND AV REGN/KYLA

25, 26 augusti kl. 18.00
BALETTFÖRESTÄLLNING - INSTÄLLD PÅ GRUND AV REGN/KYLA
ERSÄTTS MED FILMVISNING AV ESKAPIST

Kära publik,

på grund av väderförhållandena kommer vi dessvärre inte att kunna genomföra balettföreställningarna onsdagen den 25 augusti och torsdagen den 26 augusti i Galärparken som planerat.

Balett är en fysiskt mycket krävande konstform och att kunna hålla kroppen varm är av yttersta vikt för dansarna. Både för att kunna genomföra de steg och rörelser som koreografin kräver, men också för att inte skada sig. Därför kan inte temperaturen vara för låg, vilket den dessvärre skulle vara vid föreställningsstart idag. Det är också mycket stor risk för dansarna att halka när det regnar och blir blött på dansmattan, vilket kan leda till svåra skador.

Men, vi vill inte lämna er utan dansupplevelse! Även om inget kan ersätta ett liveframträdande, så kan vi erbjuda en unik möjlighet att se en inspelning av Kungliga Balettens visuellt starka succéföreställning Eskapist av Alexander Ekman, på storbildsskärm i Galärparken – Parkteatern.

Eskapist skapades för Kungliga Baletten av Alexander Ekman och kompositören Mikael Karlsson, med kostym av Henrik Vibskov. Föreställningen hyllades unisont av både kritiker och publik vid premiären 2019.

Vi hoppas på er förståelse och att vi ses med ett paraply i Parken!