[TOPP]

Brasseriet vinner första pris för bästa kroginteriör 2016

 

Restaurang Brasseriet tog hem första pris i kategorin Årets Kroginteriör på Restauranggalan, som anordnas varje år av branschtidningen Restaurang & Storkök. 

Motiveringen lyder:

Brasseriet är en restaurang som genom sitt inredningskoncept och miljö höjer gästens trivsel och fångar upp samtidens trender för att återskapa extraordinära måltidsupplevelser. 

VD Helena Broström Papas är både glad och stolt idag. Hon säger:

"Vi är alla, som på ett eller annat sätt arbetar med krogen, oerhört glada över priset! Det känns som en härlig bekräftelse på det hårda arbetet vi lagt ner på att göra Brasseriet till den fantastiska krog den är idag. Med så mycket historia, både i och utanpå väggarna, har vi fått kämpa för att återskapa en levande, modern krogmiljö där gästerna trivs. Sedan vi öppnade förra året har vi även fått många, fina recensioner för vår mat och service, vilket känns helt fantastiskt då helhetsupplevelsen bygger på en symbios mellan miljö, mat och service. Sist men inte minst vill jag tacka Millimeter Arkitekter och Peter Ågren, som höll i taktpinnen under Brasseriets födelse."

Brasseriet öppnade sina dörrar i april 2015 i en lokal  som i många år varit stängd för allmänheten. Efter en omfattande restaurering var det således dags att återuppliva den gamla restaurangen som på 1800-talets senare del hette Strömcafét men kallades för "Strömmen" av sina stammisar. Strömkafét var länge ett populärt tillhåll för författare, poeter och konstnärer. Även en och annan ledig operasångare kunde ibland titta ner och det var inte ovanligt med lite spontan ensemblesång. Bland stammisarna - de sk. strömgubbarna - sågs bl. a Hasse Z, Albert Engström, Fritiof Nilsson Piraten och Sven Stolpe. 

Bakom Brasseriet döljer sig ett stort och välrenommerat gäng. Bland annat så hittar man kökschef Marcus Sjösten (Moderna Museet och Hjerta), souschef Gustaf Sandfridsson (Ekstedt och Hjerta), krögarna bakom Grodan (Leif Blixten Henriksson, bröderna Mats och Clas Broström) samt Peter Yllmark och Jens Broström. Högst ansvarig och därmed VD heter Helena Broström Papas (Grodan och Artipelag).