0
0
Tillbaka Hem Sommar på Kungliga Operan

VARMA dagar och LJUMMA kvällar i STORSLAGNA miljöer


Vi inleder en ny säsong med ett innehållsrikt sommarprogram. Möt oss ute i Stockholms parker, i vårt historiska operahus och naturligtvis på vår digitala scen Operan Play. Sommaren bjuder på allt från opera, balett, konsert och nära samarbeten, och i slutet av augusti inleder vi även hösten med Trollflöjten.
Varmt välkomna till sommar med Kungliga Operan!

Dörrar och fönster står öppna, dryck ligger på kylning och i köket tillagar kocken det bästa för säsongen… Du vet väl att Kungliga Operan håller öppet hela sommaren?

Missa inte våra stämningsfulla sommarkonserter i vacker miljö med Kungliga Operans egna artister. Eller varför inte gå på en visning av vårt historiska operahus, för att sedan slå er ned på någon av våra terrasser med något gott att äta och dricka till en fantastisk utsikt.

Vi har sommaröppet från den 29 juni till och med den 13 augusti. Biljettkassan är då öppen onsdagar till lördagar mellan kl. 13.30 och 18.00.


Sommarkonserter

Kungliga Operans populära sommarkonserter ges onsdagar till lördagar kl. 17.30 från och med den 29 juni till och med den 13 augusti. Operaarior, tango, nordiska klassiker och vacker kammarmusik ryms i årets sommarkonserter - tonsatt av några av våra mest älskade kompositörer framfört av Kungliga Operans artister.

Läs mer här »

Guidade visningar

Under sommaren är det inga föreställningar på stora scenen. Då passar vi på att restaurera scengolvet, scenmaskineriet och putsa den enorma ljuskronan i salongen. Följ med på en guidad tur genom operahuset och lyssna till personliga berättelser som inte finns nedskrivna i några guideböcker. Visningarna ges på onsdagar till och med lördagar kl. 14.00, och erbjuds både på svenska och engelska.

Läs mer här »

Sova vaken på Parkteatern

En storslagen operaföreställning i litet format från Unga på Operan. Premiär hos Stockholms parklekar innan den ger sig ut på Sverigeturné med Riksteatern. En musikalisk upplevelse med en historia som alla kan relatera till – att vara rädd för det okända och att finna tröst där man minst anar det. Från 6 år. 

Läs mer här »

Sensommarkonsert på Gustav Adolfs torg

Den 21 augusti kl. 20.00 bjuder vi på en sensommarkonsert på Gustav Adolfs torg. Konserten innehåller höjdpunkter ur nästa säsong med Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör, solister och dirigenten Mei-Ann Chen. Musik av Mozart, Verdi och Puccini bland annat. Konserten ges i samarbete med Stockholms Kulturfestival.

Läs mer här »

Operan i parken

Förtjusas av tutuer och tåspetsar på nära håll direkt från parkbänken i Vita bergen, i Stockholm. I samarbete med Parkteatern bjuder Kungliga Baletten på smakprov ur balettklassikern Don Quijote som har nypremiär på Kungliga Operan den 9 september. Baletten är en äventyrsresa full av färg och liv där komedi och tragedi blandas.

Läs mer här »

Unga på Operan på Gränslandet

Ta med hela familjen och upplev Schubert, Mozart, Bizet med flera under bar himmel! I Unga på Operans konsert »De största känslorna« tar sångare Sebastian Durán, pianist Karin Haglund och en stråkkvartett med barn och vuxna på en musikalisk resa.

LÄS MER HÄR & KÖP BILJETT »

Italienska toner i hängmattan

I sommar bjuder vi på italienska toner från bland annat »Flickan från Västern«, »La bohème« och »Turandot« på Operan Play. Påta i trädgården, klipp gräset, eller vila i hängmattan till tonerna av fantastisk musik av bland andra Verdi och Puccini. Operan Play: Inget log-in – inga avgifter, när du vill – var du vill.

LYSSNA PÅ OPERAN PLAY »

Trollflöjten på scen i augusti

Mozarts sista och kanske mest älskade opera är en äventyrlig och spännande saga om kärlekens och musikens kraft. Dramat är lika oförutsägbart och personerna lika komplexa som vi alla är i verkliga livet. Trollflöjten är en av Kungliga Operans mest populära föreställningar - äntligen tillbaka på scenen i augusti!

Läs mer här »

En av våra hemligheter – sommarstockholms bästa terrassbarer

Strömterrassen är en sommarrestaurang med Stockholms bästa utsikt från Kungliga Operan. Vi serverar en meny av klassiker, nygrillat och söta avslut. Den perfekta platsen för en solig lunch och fantastiska sommarkvällar!
Till oss är du välkommen för både lunch, middag eller drinkar.
Vi tar dock endast bordsbokningar under lunchen.

LÄS MER HÄR »