0
0
Tillbaka Hem World Music Day

Fira operakonsten på World Music Day tillsammans med OperaVision och Kungliga Operan


Under den för alla operahus hårt ansatta våren 2020 har digitala kanaler ofta varit en räddning - och enda möjligheten att kommunicera med publiken. Kungliga Operan är en av ett 30-tal operahus som är medlemmar i europeiska digitala kanalen OperaVision. Nu summeras vårens speciella situation genom att samla ett antal operahus runt om i Europa för att bjuda på härliga musikaliska inslag, som får bli en sommarhälsning till hela världens operapublik: OperaVision Summer Gala.

Förutom Kungliga Operan medverkar operahusen i Amsterdam, Rom, Madrid, Warszawa, Komische Oper Berlin, Opéra Comique i Paris samt Glyndebourne. Finalen är Kungliga Operans bidrag med två världsnamn, sopranen Nina Stemme och dirigenten Alan Gilbert. Förutom musik av Wagner, ackompanjerat av Kungliga Hovkapellet, sjunger Stemme även sånger av Wilhelm Stenhammar tillsammans med pianisten Inese Klotina.
»I dessa underliga tider har vi aldrig upphört med att framföra musik i Stockholm. Kanske kan vi vara ett exempel på vad som är möjligt att göra för att hålla musiken levande trots utmanande omständigheter«, säger Alan Gilbert.


Operans VD och operachef Birgitta Svendén summerar: »Trots att våra operahus varit stängda hela våren har vi tack vare våra digitala kanaler kunnat upprätthålla kontakten och kommunicera med vår publik. Vi längtar alla till att åter mötas fysiskt, både på scenen och med publiken, men vi är tacksamma för den möjlighet vi ändå haft med hjälp av tekniken.«

Välkommen till OperaVision Summer Gala.

Sändningen är tillgänglig för alla till och med 21 juli, gratis.