icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Askungen
Balett

Askungen

Spelar från 25 maj till 24 januari
Köp biljetter 2022-12-02 19:00 Biljettpris från 110 kr
KOREOGRAFI
Tamara Rojo
MUSIK
Sergei Prokofiev
DIRIGENT
Gavin Sutherland, David Björkman, Ewa Strusińska
SCENOGRAFI
Christian Lacroix & Tobias Rylander
KOSTYM
Christian Lacroix
LJUS & VIDEO
Tobias Rylander
DRAMATURG
Lucinda Coxon
FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD
2 tim, inkl. paus.

KLASSISK familjebalett dyker rakt in i SAMTIDEN med Askungen


Askungen spolas upp alldeles ensam i Stockholms hamn. Snabbt placeras hon på barnhem, där hon hamnar längst ner i hackordningen. Kocken, städaren och den snälla hushållerskan blir några av hennes vänner. När den stora danstävlingens trista jury stoppar Askungen redan i uttagningen för att hennes dansstil är modig och explosiv, kommer vännerna till undsättning. Askungen måste få vara med! Men kommer hon att hinna till tävlingen i tid? Och kommer Askungen att återförenas med sin familj, som hon längtar efter så mycket?

Askungen av Sergej Prokofjev, hade urpremiär med Bolsjojbaletten 1945. Den här helt nya uppsättningen är skapad exklusivt för Kungliga Baletten av Tamara Rojo, konstnärlig ledare för English National Ballet. Tillsammans med färgstarka kostymer av modeskaparen Christian Lacroix och den klassiska och välkända musiken av Prokofjev skapas en magisk och färgsprakande danskväll för hela familjen.

Från 7 år.


Kungliga Operan Mood 2021 2022 SALONGEN Foto Markus Gårder Webb 3 2

Köp minst tre föreställningar och få 25% rabatt

Föreställningen ingår i vårt Flexabonnemang där du får 25% rabatt om du samtidigt köper minst 3 biljetter till olika föreställningar under hösten. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för abonnemanget (inte separat). LÄS MER OCH KÖP DITT FLEX HÄR »Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum


Balett

Don Quijote

Äventyrsresa full av färg och liv
Nypremiär 9 september
Köp biljetter