0
0

Tillbaka Hem Biljetter Helgstämning på Operan

Inspireras inför helgerna med julklappstips och upplevelser på Kungliga Operan!


Nu tar vinterns högtider över Operan. ”Julbaletternas julbalett” Nötknäpparen fortsätter att älskas av hela familjen, klassikerna Carmen och La traviata spelas och du har möjlighet att skåla in 2020 på bästa sätt med Nyårskonsert här på Kungliga Operan! Ska du ge dina nära och kära några julklappar? Vi kan tipsa om våra uppskattade presentkort. Eller varför inte ge bort biljetter till skruvade operetten Candide, dansikonerna Kylián/Ek/Naharin eller kanske efterlängtade reprisen av Mozarts Figaros bröllop? Eller något annat av de fantastiska verk vi har att se fram emot i vår?


TRE KLASSIKER UNDER JULEN

Nötknäpparen

"Julbaletternas julbalett" är tillbaka på Kungliga Operan! En sagolik föreställning där Elsa Beskows Petter och Lotta möter den klassiska baletten Nötknäpparen - för många besökare en självklar tradition i helgerna.

Läs mer här »

Carmen

Bizets Carmen är den mest spelade av alla operor. I centrum står den Carmen som slåss för sin rätt att älska vem hon vill. Men en dag ställer sig en man i hennes väg. Carmen är en opera lika aktuell i dag som när den skrevs. Toreadorarian och Habaneran – du har garanterat hört dem förut.

Läs mer här »

La traviata

En kvinna vill följa sitt hjärta i ett samhälle styrt av konventioner. I vägen för hennes lycka står maktförtryck och moraliskt hyckleri. La traviata är en av Verdis mest spelade och älskade verk med hög igenkänning i musiken.

Läs mer här »

GE BORT EN UPPLEVELSE 

Bjud din svåger på passion och stor kärlek! Eller låt bonusbarnen uppleva blod, svett och tårar! Ett presentkort på Operan finns bara några klick bort och blir garanterat en uppskattad gåva – oavsett vem du ger den till. Köp presentkort här »

GE BORT EN GÅVA – STÖD TÅSKOINSAMLINGEN

Var med oss i vårt arbete med att bevara vårt kulturarv och ta del av vår verksamhet inifrån. Vi samlar in medel för att köpa in tåskor till Kungliga Baletten. Målet är att samla in 500 000 kr, vilket motsvarar den årliga kostnaden för inköp av tåskor. 
Var med och bidra med donationer för att stödja vår verksamhet – välj mellan fina gåvor eller tåskor som tack för ditt bidrag (se nedan)! Läs mer »

Kungliga Operans tåskogran och julgransplundring

Var med och bygg vår tåskogran! Istället för kulor fyller vi den med balettens vackra tåskor – och det är du som bestämmer hur många tåskor som hängs upp.  Genom att ge en gåva till tåskoinsamlingen bidrar du till att fylla granen. För varje 200 kronor som doneras hänger vi upp ett par tåskor. Du som ger minst 200 kronor är välkommen på julgransplundring där du får träffa dansare ur Kungliga Baletten och få ett par signerade tåskor. Du kan även välja något av våra andra gåvobevis. Läs mer »

Vårabonnemang

Dagarna är som mörkast och vi har därför satt ihop ett vårabonnemang för att ljusa upp tillvaron. Och för at ha något att längta till. Föreställningarna innehåller evig kärlek, knasig bröllopshumor och tyll och kastanjetter. Allt till 30 % rabatt.

CARMEN
18 februari
Figaros bröllop 23 mars
Don Quijote 16 april

LÄS MER »

NYÅRSKONSERT

Kungliga Operan firar in det nya året traditionsenligt med operakonsert. Avrunda 2019 och fira in 2020 på bästa tänkbara sätt. Missa inte en oförglömlig konsertkväll med guld och glamour! Läs mer »

NYÅR PÅ BRASSERIET

Skåla in 2020 på Brasseriet! Deras nyårsmney bjuder på aptitretande canapéer och sedan fyra olika serveringar med dryck! Kombinera gärna med vår Nyårskonsert för en oförglömlig nyårsafton. Läs mer » 

OPERANS ADVENTSKALENDER

Följ oss på sociala medier för nya erbjudanden varje söndag i advent.

BILJETTKASSAN

ORDINARIE ÖPPETTIDER
MÅNDAGFREDAG
 15.00-18.00
LÖRDAG 12.00-15.00* 
SÖNDAG Stängt**
E-POST biljett@operan.se

* om föreställning öppet fram till föreställningens start
** om föreställningen ges på Stora scenen öppnar kassan 2 timmar före föreställningen
All biljettförsäljning sker i stora entrén
Serviceavgift 30 kr/biljett