icon bag image
0
0
Birgitta Svenden S4a9935webb 2 1

Tillbaka Hem Birgitta Svendén om kommande säsong

» Vi behöver konsten för att förstå vår värld, vår historia och vad det innebär att vara människa.« 

//BIRGITTA SVENDÉN
Vd Kungliga Operan
Varmt välkommen till hösten på Kungliga Operan!

Vi på Operan är oerhört glada över att kunna presentera ett mångfasetterad och färgstarkt program till er denna höst. Vi har alla levt i en märklig tillvaro på grund av pandemin de senaste åren. När jag skriver dessa rader befinner vi oss i en ny och ofattbart mörk och oroväckande tid. Att under sådana omständigheter ägna sig åt klassisk scenkonst med sång, dans och musik kan verka omöjligt. Samtidigt är det kanske då vi som bäst behöver konsten i våra liv, mer än vad vi kanske tror. Vi behöver den för att förstå vår värld, vår historia och vad det innebär att vara människa. Och vi behöver den för att träffa varandra, dela upplevelser, berikas av mänskliga möten.

Det finns så mycket att upptäcka på Kungliga Operan denna höst. Vi presenterar dels klassiska operor och baletter, , dels verk från 1900-talets mest kreativa strömningar och dels det allra senaste, uruppföranden av specialskrivna beställningsverk för både vuxna och barn. Med allt detta tillsammans med ett antal unika konserter har Kungliga Operan något att erbjuda alla.

Efter tretton år som operachef och vd för Kungliga Operan är det i sommar dags för mig att lämna denna fantastiska arbetsplats. Jag vill passa på att tacka alla er som kommit till Kungliga Operan genom åren, ni trogna abonnenter, ni som kommit för första gången, alla barn och unga, vår kära Donationsfond, alla ni som kommit att älska våra konstarter. Och ett lika stort tack till er som har upplevt våra produktioner när vi har gjort gästspel, genomfört turnéer och gett digitala föreställningar på Operan Play. Ni har alla bidragit till att inte bara jag har älskat detta jobb, utan till att hela huset och kompaniet har fyllts med liv och energi. Vi saknade er så mycket när pandemin skilde oss åt, och vi var så glada att ni ville komma tillbaka när vi kunde öppna Operahuset igen. Ert stöd och ert genuina intresse har för mig betytt mycket och jag tar med mig detta med djup tacksamhet.

Birgitta Svendén, vd