icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Madama Butterfly
Opera

Madama Butterfly

Musik
Giacomo Puccini
Text
Luigi Illica & Giuseppe Giacosa
Regi
Kirsten Harms
Scenografi, kostym & mask
Herbert Murauer
Ljus
Torben Lendorph
Dramaturg
Katarina Aronsson
Föreställningens längd
Akt I = 50 minuter /Paus 30 minuter / Akt II 85 minuter. Speltid 2.45 inkl. paus

Framförst på italienska med svensk text på textmaskin

PUCCINIS mästerverk BUTTERFLY tillbaka på Kungliga Operan


En dramatisk kärlekshistoria som börjar med ett storslaget bröllop där den amerikanske löjtnanten Pinkerton gifter sig med sin älskade Butterfly. Hon tror på hans eviga trohet och kärlek, men han reser till sitt hemland och lämnar henne. Hon är villig att vänta på honom, i evighet. När Pinkerton slutligen återvänder finner han en vilsen kvinna med ett barn, fortfarande kvar på den övergivna plats där de firade sitt bröllop. När han tar med sig barnet, ser han Butterfly ta fram sin fars kniv...

Giacomo Puccinis opera om Cio-Cio San, kallad Butterfly, som försakar sin familj, sin tro och sin kultur för att gifta sig med den amerikanske löjtnanten Pinkerton, är ett av operavärldens mest populära och spelade verk. Denna uppsättning i regi av Kirsten Harms har spelats för utsålda hus sedan premiären 2014. Här återkommer Asmik Grigorian (vinnare av prestigefyllda Opera Awards 2019) i en av sina verkliga paradroller. »Grigorian är född till Madama Butterfly«, skrev SvD efter premiären.


Vill du ha 25% RABATT?


Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemang där du får 25% rabatt om du köper biljetter till 3 eller fler föreställningar under hösten. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - och det köper du här!


HANDLINGEN

En amerikansk marinofficer, B.F. Pinkerton, har förälskat sig i Cio-Cio-San under sin vistelse i Japan. Deras bröllop ska äga rum i det hus som Pinkerton hyrt genom äktenskapsmäklaren Goro. Kontraktet på lägenheten gäller i 999 år men kan lösas upp när som helst, precis som bröllopskontraktet.

LÄS MER HÄR »Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum

Medverkande

Kungliga Operans Kör & Kungliga Hovkapellet


Opera

Valkyrian

Opera av Richard Wagner
Spelas från 20 november 2021