0
0

VAD KOMMER NI ATT GÖRA FÖR ATT SÄKRA PUBLIKENS BESÖK I OPERAHUSET?

När vi slår upp dörrarna har vi vidtagit en rad åtgärder för att öka tryggheten för våra besökare.

 • Insläpp och utsläpp genomförs med fysisk distans om minst 2 meter mellan varje sällskap.
 • Du och ditt sällskap (två personer) får sitta tillsammans i salongen, och det finns tomma säten och gott om plats till nästa besökare. Går du själv har ditt säte avstånd till nästa sällskap.
 • För att undvika trängsel vid toaletter och pausmingel har vi tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra.
 • Besökare som känner minsta sjukdomssymptom ska stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan de besöker Operan.
 • Hanteringen av biljetter sker via scanners och biljettkassan har plexiglasskydd.
 • Handdesinfektionsmedel finnas tillgängligt.

Vanliga frågor och svaR


HUR KOMMER MITT OPERAN-BESÖK ATT GÅ TILL?

Vi kommer att se till att insläpp och utsläpp genomförs med fysisk distans om minst 2 meter mellan varje sällskap. Vi kommer att märka upp avstånd för att undvika trängsel vid toaletter och pausmingel samt ha tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra. Handdesinfektionsmedel kommer även att finnas tillgängligt.

HUR KOMMER SALONGEN ATT SE UT OCH HUR KOMMER JAG ATT SITTA?

Du och ditt sällskap (två personer) får givetvis sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats mellan ditt sällskap och andra besökare.

HUR KOMMER DET ATT SE UT NÄR JAG SKA KÖPA BILJETTER?

Om du går själv, eller i ett sällskap med ett udda antal personer, behöver du kontakta kundtjänst. Vi kommer att sälja platser två och två. Går du själv kommer det finnas avstånd mellan ditt säte och nästa sällskap. När du ska välja din plats i vårt biljettsystem, kommer detta att visas tydligt.

HUR GÖR JAG OM VI ÄR TRE ELLER FEM I SÄLLSKAPET?

Kontakta kundtjänst via telefon eller mejl, så hjälper vi dig.

HUR SER AVBOKNINGSREGLERNA UT?

Om föreställningen blir inställd får du pengarna tillbaka, och du kan återlösa dina biljetter om du till exempel blir sjuk inför ditt besök. Läs mer om våra köpvillkor här.

VAD KOMMER NI ATT GÖRA FÖR ATT SKYDDA ÄLDRE BESÖKARE SAMT ANDRA I RISKGRUPPEN?

När vi slår upp dörrarna kommer vi att ha vidtagit en rad åtgärder för att öka tryggheten för våra besökare.

 • Insläpp och utsläpp kommer att genomföras med fysisk distans om minst 1,5 meter mellan varje sällskap.
 • Du och ditt sällskap (två personer) får givetvis sitta tillsammans i salongen, men det kommer att finnas tomma säten och gott om plats till nästa besökare. Vi säljer platser två och två, och går du själv behöver ditt säte ha avstånd till nästa sällskap.
 • Vi kommer att märka upp avstånd för att undvika trängsel vid toaletter och pausmingel samt ha tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra.
 • Vi uppmanar besökare som känner minsta sjukdomssymptom att stanna hemma i minst två dagar efter att symptomen har gått över innan de besöker Operan.
 • Hanteringen av biljetter kommer att ske via scanners och biljettkassan har plexiglasskydd.
 • Handdesinfektionsmedel kommer att finnas tillgängligt.

Om Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendation är att personer över 70 år samt andra riskgrupper ska hålla sig hemma och undvika fysiska sammankomster, rekommenderar vi dessa grupper att ta del av Kungliga Operans utbud via den digitala streamingtjänsten Operan Play. Klicka här för att uppleva Operan digitalt.