0
0
Tillbaka Hem Ditt besök Publik verksamhet ställs in

Information till vår publik med anledning av coronaviruset

Alla publika evenemang inställda till och med den 26 april


– men på Operan Play går ridån aldrig ner


På grund av den rådande situationen av Covid-19 i Sverige och världen har Operan beslutat att alla publika evenemang ställs in till och med söndagen den 26 april. Det betyder också att premiären av operan Jolanta ställs in och premiären av baletten Les Ballets Suédois skjuts upp till hösten 2020. Under tiden kommer vi att fortsätta utvecklingen av vår nylanserade digitala plattform Operan Play, så att vår publik fortsatt ska kunna ta del av vår opera, balett, dans och musik. Tjänsten erbjuder möjlighet att se hela föreställningar och bakom-scenen-material från Kungliga Operan. Och det bästa av allt – det är inga avgifter och inget login.

Operans beslut att ställa in alla publika evenemang till och med 26 april, inklusive vårens premiärer, är baserat på rekommendationer från Folkhälsomyndighetens reserestriktioner in i landet och inom landet. Rekommendationerna handlar om hur vi kan hjälpas åt för att minska smittorisken av Covid-19 i samhället – liksom det faktum att vi värnar våra besökares hälsa. Beslutet gäller tillsvidare och kan komma att omprövas.

Baletten Les Ballets Suédois skjuts upp till hösten och kommer att ersättas av baletten Don Quijote under våren 2020. På grund av att Les Ballets Suédois skjuts upp kommer även Meet the Choreographer den 2 maj att ställas in. Alla biljettinnehavare som berörs av dessa förändringar kommer inom de närmaste dagarna att kontaktas via mejl med mer information.

Är du en av dem som påverkas av att vi ställt in våra publika evenemang? Då kommer du inom de närmaste dagarna få ett mejl med information om vad som händer nu. Men vill du redan nu kontakta oss gällande ditt ärende vill vi informera dig om att dina biljetter avbokats och att du har fått ett tillgodohavande på ditt personliga konto på Operan.se. Detta är giltigt för köp på Operan.se till 31 december 2020. Vill du hellre få pengarna tillbaka var vänlig kontakta vår kundtjänst. Var noga med att uppge ditt namn, din e-postadress (det som användes vid bokningen) och ditt ordernummer.

Vi vill också göra våra kunder uppmärksamma på att det just nu är många som kontaktar vår kundtjänst. Därför kan det ta lite tid innan du får svar. Vi beklagar om väntetiden är längre än önskvärt, vi jobbar på så snabbt vi kan. Alla förfrågningar hanteras i turordning.

Nedan kan du läsa vanliga frågor och svar.


FRÅGOR & SVAR


FRÅN OCH MED NÄR STÄLLER NI IN?

All publik verksamhet på Kungliga Operan ställs in från lördagen den 14 mars till och med söndagen den 26 april.

HUR LÄNGE STÄLLER NI IN?

Beslutet att ställa in all publik verksamhet gäller till och med den 26 april. Beslutet kommer kunna omprövas.

VAD HÄNDER MED MINA BILJETTER?

Har du biljett till ett evenemang på Operan under perioden 14 mars till och med 26 april kommer din biljett (-er) avbokas. Pengarna kommer återbetalas som ett tillgodohavande på ditt konto på operan.se. Tillgodohavandet gäller för köp på operan.se till och med 31 december 2020. Om du istället vill få pengarna tillbaka, kontakta biljett@operan.se med ditt namn, den e-postadress som användes vid bokningen och ditt bokningsnummer så hjälper vi dig med det.

Då det är många som kontaktar Kungliga Operans kundtjänst angående återköp kan det ta lite tid. Vi beklagar om väntetiden är längre än önskvärt, men vi jobbar på så snabbt vi kan och hanterar alla förfrågningar i turordning.

GÄLLER DET ALLA EVENEMANG?

Ja, Kungliga Operan ställer in alla publika evenemang.

STÄNGER HELA OPERAHUSET?  

Nej, vi håller entrédörrarna öppna under biljettkassans öppettider. Vi följer noggrant myndigheters rekommendationer och regeringens beslut och detta kan komma att omprövas.

Under tiden arbetar Kungliga Operan för att utöka innehållet på den nyligen lanserade digitala tjänsten Operan Play. Tjänsten erbjuder möjlighet att se hela föreställningar och bakom-scenen-material från Operan, utan avgifter och utan att man behöver login.

www.operanplay.se