[TOP]
Tillbaka

Kungliga Operan firar in det nya året med 50-årsjubilerande Operahögskolan

Pressmeddelande 12/28/2018

Pressbild

Avrunda 2018 och fira in 2019 på bästa tänkbara. I år firar vi – Operans solister, Kungliga Hovkapell under ledning av Domingo Hindoyan – tillsammans med Operahögskolan som varit en självständig konstnärlig högskola i 50 år.

Operahögskolans rektor Anna Lindahl:

"Vi firar att skolan har varit en självständig konstnärlig högskola i 50 år. Operahögskolans hängivna lärare och studenter arbetar alla med sitt livs största passion – opera. Utbildningen har under åren bidragit till att svenska operasångare, som Nina Stemme och Peter Mattei liksom kvällens solister, kunnat ge sig ut i världen och hänföra publiken på stora operahus. Alla som uppträder tillsammans på scenen vid kvällens konsert studerar eller har studerat på Operahögskolan."

Kungliga Operans chef Birgitta Svendén, som också är konsertens konferencier, har varit både varit student och rektor på Operahögskolan:

"Som rektor på Operahögskolan ville jag examinera sångare med möjlighet att nå internationell nivå. Som operachef vill jag ha möjlighet att anlita sångare från andra länder. Det är ett sätt att vidga världen för publiken."

Birgitta Svendéns förhoppning är att publiken in i det nya året tar med sig ”en stark känsla av att ha blivit berörd av någonting som är lätt att ta till sig och som man vill ha mer av i sitt liv”.

Kort sagt – en oförglömlig konsertkväll med guld och glamour!

Sedan 1968 är Operahögskolan en självständig högskola som utbildar sångare, regissörer och repetitörer. Anorna är dock betydligt äldre än så. 1773 grundade Gustav III Kungliga Operan. Samtidigt startade kungen en svensk operautbildning.

Namn: Torbjörn Eriksson
Titel: Press- och informationschef
Tel: 08-791 43 30
Mobil: 070-634 43 53
Epost: torbjorn.eriksson@operan.se

Läs mer på mynewsdesk.com