[TOP]
Calendar

12/6/2017 Alice i underlandet

Musik
Scenografi & Kostym
Scenario
Projektionsdesign
Dockmakare
Illusionsdesign
Föreställningens längd
Akt I = 45 minuter / Paus 25 minuter / Akt II = 30 minuter / Paus 25 minuter/ Akt III = 45 minuter. Total föreställningslängd ca 2 timmar 50 minuter.

Föreställningen rekommenderas från 7 år.

Ett GALET balettäventyr är TILLBAKA!


Det börjar på en trädgårdsfest när Alice ser sina föräldrars gamle vän förvandlas till en vit kanin. Hon följer efter honom, ramlar ner i ett hål och hamnar på en märklig plats där inget hänger ihop. Alice möter den galne Hattmakaren som vill bjuda på te, en ständigt leende Cheshirekatt, larver som röker och blodtörstiga Hjärter Dam. Allt blir bara konstigare och konstigare i detta uppochnedvända äventyr. 

Följ med Alice ner i kaninhålet! Vi är alla tokiga här…

Den brittiske koreografen Christopher Wheeldons färgsprakande publiksuccé spelade för fullsatta hus våren 2016 – och nu är den äntligen tillbaka! Detta galna balettäventyr, som är en explosion i teatermagi och spännande effekter, baseras på Lewis Carrolls älskade klassiker Alice i Underlandet. Föreställningen hade ursprungligen premiär på Royal Opera House i England 2011 i samproduktion med The National Ballet of Canada. Kungliga Baletten samproducerar uppsättningen med Det Kongelige Teater i Köpenhamn. En ny balettklassisker i Alices förtrollade värld som passar både stora och små!Ett JÄTTELIKT pussel i TID & RUM


Inför premiären med Kungliga Baletten kom koreografen Christopher Wheeldon till Stockholm för att lägga sista handen vid Alice i Underlandet. Denna dramatiska balett har varit en framgångssaga i sig själv, sedan urpremiären 2011 med Royal Ballet i London.

LÄS ARTIKELN »
HANDLINGEN


AKT 1

En sommareftermiddag i Oxford 1862 bjuder dekanen, Henry Liddell, och hans hustru på te i trädgården. Lewis Carroll, lektor i matematik och en vän till familjen underhåller de tre döttrarna Lorina, Alice och Edith med sagoläsning och trolleritrick...

Läs hela handlingen i Alice HÄR »
Nutcracker

Ballet,Kids & Family
Ballet by Pär Isberg
»The Christmas ballet of Christmas ballets« SvD