[TOPP]
Vår repertoar

Artifact Suite & The Grey Area - Balett

Artifact Suite

Koreografi & scenografi
William Forsythe
musik
Eva Crossman-Hecht, J.S. Bach & William Forsythe

 

The Grey Area

koreografi & scenografi
David Dawson
kostym & mask
Yumiko Takeshima
ljus
Bert Dalhuysen
musik
Niels Lanz

 

föreställningens längd
1 timme 35 minuter inklusive paus.

En HYLLNING till baletten


Kungliga Baletten presenterar två av vår tids mest hyllade koreografer – William Forsythe och David Dawson. Med sin koreografiska form har dessa konstnärer skapat en modern identitet för den klassiska baletten. Artifact Suite & The Grey Area har tidigare satts upp på Kungliga Operan 2014 respektive 2006.

ARTIFACT SUITE

Artifact Suite från 2004 har sitt ursprung i helaftonsbaletten Artifact. Verket i sin helhet skapades av koreografen William Forsythe 1984 för Frankfurtbaletten, där han var konstnärlig ledare 1984–2004. Forsythe är en av vår tids mest betydelsefulla koreografer. Med Artifact Suite bjuder Forsythe publiken på en generös lekfullhet och genialisk komposition i sin hyllning till den klassiska baletten.

THE GREY AREA

The Grey Area förflyttar publiken bortom tid och rum med sin abstrakta och känsloladdade koreografi. En modern balett med fokus på den klassiska balettens dynamik, estetik och tyngdlöshet och där dansarnas personliga gestaltning står i centrum. David Dawson är en av världens mest innovativa koreografer verksamma inom klassisk balett i dag. Han är älskad av såväl kritiker som publik.

Vi rekommenderar också