[TOPP]
Kalendarium

2018-09-29 Den långa långa resan

Musik
Johan Ramström
Text
Sigrid Herrault
Regi
Ellen Lamm
Scenografi
Sören Brunes
Scenografiskt genomförande
Marika Feinsilber
Kostym
Lena Lindgren
Ljus
Karl Svensson
Dockmakare & dockspelsinstudering
Annika Arnell
Föreställningens längd
50 minuter

En DRABBANDE berättelse om flykt och FRAMTIDSHOPP


Norrbottensmusiken och Piteå Kammaropera samarbetar med Kungliga operan i den gripande berättelsen baserad på älskade illustratören Ilon Wiklands livsöde. Norrbotten NEO framför musiken i denna familjeopera som förra våren gjorde succé i Stockholm.

Under hösten 2018 turnerar föreställningen i norra Sverige.

I landet råder oro. Ilon och hennes hund flyttar till farmor som bor i en liten stad vid havet. Kriget bryter ut och hon måste fly landet ensam. Väskan packas och hon hamnar på en båt och en resa över ett stormigt hav. Utmattad kommer hon till Sverige, tryggheten och sin färgstarka faster. I kriget fick Ilon lämna sina kritor men nu kommer färgerna och tecknandet tillbaka.

Den långa, långa resan är en opera baserad på en barnbok av Rose Lagercrantz, inspirerad av tecknaren Ilon Wiklands liv och flykt från Estland under andra världskriget. Ilon Wikland är en av våra mest älskade illustratörer främst känd för teckningarna i Astrid Lindgrens böcker. Librettot är skrivet av Unga på Operans dramaturg Sigrid Herrault och musiken av Johan Ramström. Regissören är Ellen Lamm som bland annat har regisserat Vad är pengar? och Jane Eyre på Dramaten.

Föreställningen riktar sig till barn mellan 7 och 9 år.