0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Jenny Lind 200 år
Konsert

Jenny Lind 200 år

Spelar från 24 oktober till 25 oktober

Konserter och utställning i Jenny Linds ära


En av operavärldens mest firade och älskade sångerskor var Jenny Lind. Hennes livshistoria är en fascinerande berättelse kantad av mod, utsatthet och enastående artisteri. Under året uppmärksammar Kungliga Operan denna världsstjärna, filantrop och kvinnorättskämpes 200-årsjubileum med kammarkonserter samt en utställning som pågår i Operahuset. 

Jenny Lind föddes i Stockholm 1820. Hon startade sin bana vid Operans elevskola och slog igenom i en tid då fokus alltmer kretsade kring individen, vilket gjorde att hennes stjärnstatus växte till enorma proportioner. Med en dygdig och from framtoning representerade hon 1800-talets kvinnliga idealbild, men det finns fler sidor av världsstjärnan Jenny Lind. Hennes karriär genomsyrades av en lång rad strategiska beslut och hennes stora förmögenhet gjorde henne till filantrop med stort intresse för sjukvård och utbildning.

Hur var det att vara operasångare i mitten av 1800-talet? Hur såg den unga Jennys liv ut? Hur lät Jenny Lind? Och hur har hon påverkat operahistorien?


Jenny Lind 200 år – konsert


Den svenska sopranen Camilla Tilling hyllar Jenny Lind – en av våra mest kända svenskar — i en konsert tillägnad »den svenska näktergalen«. I början av sin karriär fick hon Jenny Lind-stipendiet och är nu en av våra mest anlitade konsert- och operasångerskor med flera prestigefulla uppdrag runtom i världen. Missa inte chansen att, under en timme, ledas genom Jenny Linds historia; från ung elev till världsberömd sångerska.

Medverkande
Camilla Tilling, sopran
Martin Virin, piano
Kirsti Stubø, skådespelare
Katarina Aronsson, dramaturg
Henrik Månberg och Indra Strautmanis, flöjt

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD Ca 1 timme och 15 minuter utan paus


Föreställningsdatum

Utsålt
Utsålt
Visa fler datum