icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Kylián Ek Forsythe
Balett

Kylián Ek Forsythe

Spelar från 28 oktober till 18 november


BELLA FIGURA

KOREOGRAFI & SCENOGRAFI
Musik
Lukas Foss, Giovanni Battista Pergolesi, Alessandro Marcello, Antonio Vivaldi, Giuseppe Torelli
LJUS
Kees Tjebbes
KOSTYM
Joke Visser


överbord (woman with water)

KOREOGRAFI
MUSIK
Fläskkvartetten
SCENOGRAFI & KOSTYM
"tack till alla verkstäder"
LJUS
Ellen Ruge


IN THE MIDDLE, SOMEWHAT ELEVATED

KOREOGRAFI, SCENOGRAFI, KOSTYM & LJUS
MUSIK
Thom Willems

Föreställningens längd ca. 1 tim 40 min. inkl. paus

KYLIÁN/EK/FORSYTHE –
tre giganters verk intar Kungliga Operans scen


Bella Figura

Låt dig svepas med i en svindlande vacker balett! Jiří Kylián bjuder in till en resa i tid, ljus och rymd. Själv beskriver han verket som »ögonblick då drömmen tränger in i våra liv och livet i våra drömmar«. För Kylián står Bella Figura inte bara för vacker kropp, det representerar också en filosofisk motståndskraft hos en människa som visar mod och styrka då hon ställts inför en svår situation.
Bella Figura, som räknas som ett av koreografens främsta verk, hade urpremiär på Nederlands Deans Theater 1995 och har sedan dess väckt stor uppmärksamhet på de internationella dansscenerna. Nu ges verket för första gången på Kungliga Operan.

överbord (woman with water)

En kvinna dansar med ett bord. Hon får ett glas vatten. Det släcker törst och skänker liv. Sen tömmer hon glaset. överbord (woman with water), som hade urpremiär på Kungliga Operan 2020, är ett verk inspirerat av en koreografi som Mats Ek arbetat med i över 30 år.
Tillsammans med dansare ur Kungliga Baletten visar Ek här upp ett modernt verk fyllt av den kraft, känsla och dynamik som gör denne scenkonstnär så unik. överbord tillägnas Marie-Louise Ekman.

In the Middle, Somewhat Elevated

Den amerikanske koreografen William Forsythe är den store förnyaren av den neoklassiska baletten. Som ingen annan koreograf känner han traditionen som han samtidigt vänder ut och in på för att få den att återuppstå i ny skepnad.
In the Middle, Somewhat Elevated är verket som för alltid förändrade baletten. Beställt av Rudolf Nurejev för L’Opéra de Paris 1987 har det spelats världen över. Nu finns möjlighet för publiken att få uppleva denna moderna klassiker.


Vill du ha 25% RABATT?


Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemang där du får 25% rabatt om du köper biljetter till 3 eller fler föreställningar under hösten. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - och det köper du här!Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum


Balett

Svansjön

Baletternas balett
Premiär 10 december 2021