[TOPP]
Kalendarium

2018-12-01 Live på bio - Carmen

CARMEN LIVE FRÅN KUNGLIGA OPERAN – i hela landet


Svårt att komma till Stockholm? Inget problem. Den 25 januari 2019 direktsänds operan Carmen från Sveriges nationalscen Kungliga Operan – tack vare samarbetet med Folkets Hus och Parker. Över åren har det blivit mer än 20 livesändningar tillsammans. Det firar vi med att erbjuda 2 platser för priset av 1 på Carmen live på bio!

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José. Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan. En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen – en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren. Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

LÄS MER OM CARMEN HÄR »

BOKA DINA BILJETTER PÅ KNAPPEN BILJETTER OVAN - DIREKT HOS FOLKETS HUS OCH PARKER. GÅ 2 FÖR PRISET AV 1 TACK VARE VÅRT GEMENSAMMA 10-ÅRSJUBILEUM.

Vi rekommenderar också

Carmen

Opera
Att älska är att älska fritt
Opera av Georges Bizet

Kungliga Baletten i VR
Hur känns det egentligen att ge allt i en dansföreställning?