[TOPP]
Kalendarium

2018-12-01 Live på bio - Rigoletto

RIGOLETTO LIVE FRÅN KUNGLIGA OPERAN – i hela landet


Svårt att komma till Stockholm? Inget problem. Under säsongen 2018-2019 direktsänds opera från Sveriges nationalscen Kungliga Operan två gånger – tack vare samarbetet med Folkets Hus och Parker. 

Hertigen av Mantua roar sig på folkets bekostnad. Han våldtar och tar för sig. Rigoletto är hertigens narr som överlever i palatset genom att uppmuntra till terrorn. Vid en stor fest dyker en man upp, vars dotter har blivit bortrövad av hertigen. Rigoletto hånar honom. Då uttalar mannen en förbannelse över honom och Rigoletto blir rädd. När han inte ikläder sig rollen som narr är han en annan person. Hemma är han en överbeskyddande far till dottern Gilda som längtar ut i världen…

Rigoletto är en av Verdis mörkaste och mest dramatiska operor med premiär i Venedig 1851. I Sofia Jupithers uppsättning kretsar handlingen kring män med makt och utsatta kvinnor i en värld där rädslan dominerar. Sofia Jupither har regisserat för både teater och tv och hennes brutala uppsättning av Salome med Nina Stemme på Kungliga Operan 2013 hyllades av kritikerna.

LÄS MER OM RIGOLETTO HÄR »

BOKA DINA BILJETTER DIREKT NEDAN - DIREKT HOS FOLKETS HUS OCH PARKER.

Ges också på Biograf Sture i Stockholm och hos Filmstaden i Malmö i samarbete med Filmstaden. Boka här «