0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Löftet - live digitalt & på bio
Opera

Löftet - live digitalt & på bio

LÖFTET live från
Kungliga Operan

Vårens kanske viktigaste operapremiär på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer den 27 januari: Löftet är skapat för Kungliga Operan i ett samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe och librettisten Susanne Marko, som inspirerats till berättelsen av sin egen familjehistoria. Tillsammans med partnern Folkets Hus och Parker, den europeiska plattformen OperaVision och Operans egna digitala scen Operan Play kommer urpremiären livesändas över hela världen. En dag vi alla kan hedra offren och påminna oss om att vi alltid ska verka för att det ondskefulla aldrig någonsin ska få fotfäste och återuppstå i vårt samhälle.

Löftet är berättelsen om Ava, som skiljs från sin make Teo i ett koncentrationsläger. Efter krigsslutet är hon fast besluten att finna honom igen, och hon är beredd att söka över hela det krigshärjade och traumatiserade Europa. Vi följer med henne på en resa mellan verklighet och dröm, hopp och förtvivlan.

Löftet sänds live torsdagen den 27 januari 2022 kl. 19.00 och du har följande möjligheter att ta del av föreställningen:

  • på någon av Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige – chansen att uppleva föreställningen på storbild och med otroligt ljud. Hitta din närmsta biograf här »
  • digitalt på den europeiska plattformen  OperaVision som sedan 2017 streamar det bästa från de 29 operahus som är medlemmar på deras digitala plattform - läs mer här »
  • på Kungliga Operans egna digitala scen, Operan Play, som du hittar här »

Föreställningsdatum

Visa fler datum