0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Löftet 2022-01-27 19:00
Opera

Löftet

Spelar från 27 januari till 05 mars
Scenografi
Sven Haraldsson
Kostym
Nina Sandström
Ljus
Torben Lendorph
Dramaturg
Katarina Aronsson
Film
Andrea Grettve
språk
Framförs på svenska med svenska undertexter.
Föreställningens längd
Ca. 2 timmar 30 minuter, inklusive paus.

En ny opera med URPREMIÄR på Förintelsens minnesdag


Löftet
är berättelsen om Ava, som skiljs från sin make Teo i ett koncentrationsläger. Efter krigsslutet är hon fast besluten att finna honom igen, och hon är beredd att söka över hela det krigshärjade och traumatiserade Europa. Vi följer med henne på en resa mellan verklighet och dröm, hopp och förtvivlan.

Sjuttiosex år efter befrielsen av Auschwitz kommer denna verklighetsbaserade opera om Ava och Teo och om kärlekens oövervinnerliga kraft. »Vi befinner oss i en tid utanför tiden. När krigets offer tar sina första stapplande steg för att försöka återerövra sin mänsklighet.« Så beskriver librettisten Susanne Marko berättelsen, inspirerad av sin egen familjehistoria. Verket är skapat för Kungliga Operan i ett samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe och får urpremiär den 27 januari, på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – en dag för att hedra offren och påminna oss om att vi alltid ska verka för att det ondskefulla aldrig någonsin ska få fotfäste och återuppstå i vårt samhälle.


HANDLINGEN I LÖFTET

 

När Susanne Marko skrev librettot till Löftet utgick hon från sina föräldrars berättelse. Resultatet blev en opera tonsatt av Mats Larsson Gothe som skildrar karaktärerna Avas och Teos desperata kärlekshistoria.

LÄS HELA HANDLINGEN HÄR »


Köp minst tre föreställningar och få 25% rabatt

Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemangspaket där du får 25% rabatt om du samtidigt köper minst 3 biljetter till olika föreställningar under våren. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - DET KÖPER DU HÄR »


Operan Xtra


I samband med Löftet kommer ett antal samtal att äga rum.

1 FEBRUARI i Guldfoajén kl. 18.00, fri entré.
Samtal om det nya förintelsemuseet som öppnar i Stockholm sommaren 2022. I samarbete med Forum för levande historia. Medverkande: Johan Landgren, Forum för levande historia och Katherine Hauptman, museichef Historiska museet.

15 FEBRUARI i Guldfoajén kl. 18.00, fri entré.
Göran Rosenberg och Elisabeth Åsbrink samtalar om förintelsen och fiktionen. Moderator: Ricki Neuman. I samarbete med Judisk kultur i Sverige.

24 FEBRUARI 2022 i Guldfoajén kl. 18.00, fri entré.
Samtal med Tobias Rawet, överlevare. I samarbete med Judisk kultur i Sverige. Samtalet leds av Lizzie Scheja.

Med reservation för ändringar.
På grund av rådande restriktioner har vi ett begränsat antal platser vid samtalen om 50 personer. Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum

Vi rekommenderar också...

Ett skräddarsytt koncept för nya svenska operor
Urpremiär 29 maj 2022