0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Xtra 2020-02-21 18:00

Xtra

Spelar från 06 september till 15 maj
Fri entré

OPERAN XTRA


Förgyll och fördjupa din upplevelse med oss! Öppna föreläsningar, introduktionskvällar, premiärsamtal, presentationer av kvällens föreställning. Möt koreografer, tonsättare, sångare och regissörer i fördjupande samtal eller lyssna till forskare som föreläser eller samtalar om våra föreställningar.


PREMIÄRSAMTAL

Träffa de konstnärliga teamen bakom föreställningarna och hör om deras tankar
och visioner. Premiärsamtalen gästas också av artister.

15 februari 2020 kl 17.45 Short Stories II
21 februari 2020 Kylián/Ek/Naharin
15 maj 2020 Les Ballets Suédois

plats Guldfoajén kl. 18.00. Fri entré och du behöver ingen föreställningsbiljett.


OPERA- OCH BALETTKVARTAR

Få ut mer av din upplevelse. Vad handlar föreställningen om? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter? Nästan alla våra föreställningar inleds med en Opera- eller balettkvart. Introduktionen är ca 15 minuter lång och startar 45 minuter innan föreställningen börjar.

plats Guldfoajén. Ingår i biljettpriset.

»Balett- eller operakvarten är ett underbart sätt att inleda kvällen. Man kommer i rätt stämning och får ut mer av föreställningen.« Ingrid Lindqvist, 68.

SE DATUM HÄR » 


ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR MED STOCKHOLMS UNIVERSITET

I samarbete med Stockholms universitet bjuder vi in till Öppna föreläsningar i Guldfoajén. Lyssna till forskare som talar om aktuella ämnen kopplade till vår repertoar.

plats Guldfoajén. Fri entré. Begränsat antal platser.

Ondskans plats i den bästa av världar

29 januari 2020 kl 18.00

Candide är en obotlig optimist som lever i den bästa av världar. Men är optimism möjligt i en värld full av lidande och grymhet? Och är hans optimism ännu mindre trovärdig i dag än när romanen skrevs av Voltaire på 1700-talet? Öppen föreläsning med Henrik Lagerlund, professor i teoretisk filosofi. Föreläsningen är ett samarbete med Stockholms Universitet.

plats Guldfoajén. Fri entré. Begränsat antal platser.


MEET THE CHOREOGRAPHER

Kungliga Baletten bjuder in till öppna repetitioner i Rotundan. Kom riktigt nära och upplev det många gånger komplicerade arbetet bakom en föreställning.

LÄS MER HÄR »


OPERA I P2

Du kan höra flera av Operans föreställningar direkt i Sveriges Radio P2 under säsongen. Håll dig uppdaterad på respektive föreställnings webbsida.


Föreställningsdatum

Fri entré
Fri entré
Fri entré
Fri entré
Visa fler datum