0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Processen 2019-05-21 19:00
Balett

Processen

Spelar från 17 maj till 12 juni
KOREOGRAFI
SCENOGRAFI
KOSTYM
Nadina Cojocaru
LJUS
Jaka Šimenc
Musik
Alfred Schnittke, Wim Henderickx, Hans Eisler/Heiner Goebbels, Arvo Pärt, Alva Noto (Ryuichi Sakamoto/Carsten Nicolai), Elliot Sharp, Walter Fähndrich, Anton Arensky, Caroline Shaw, Petri Sirviö, Wim Mertens. Samt traditionella judiska folksånger.

Föreställningens längd
2 timmar inkl. paus.

Lämplig från 11 år

Kafkas PROCESSEN blir fantasifull HELAFTONSBALETT på Kungliga Operan


Är du utsatt för en massiv konspiration? Vad är sant och vad är falskt? I en helaftonsbalett inspirerad av Franz Kafkas klassiker Processen dras du in i en vriden byråkratisk labyrint som utmanar både publik och dansare. Berättelsen utspelar sig i en stad som påminner om Prag, med magiska gränder och byggnader inspirerade av art noveau – en plats att gå vilse i. Vem är du när processen är över? 

Den tjeckiske koreografen Jiří Bubeníček gör en helt ny kreation för Kungliga Baletten. Ett verk som kretsar kring en absurd byråkrati och som, liksom Kafkas texter, är både fysiskt och psykologiskt brutalt. Ett verk för hela Kungliga Baletten och Kungliga Hovkapellet samt exklusiv medverkan av den finska skrikkören Mieskuoro Huutajat!


HANDLINGEN I PROCESSEN

Handligen i Processen är baserad på såväl Kafkas roman Processen som på andra av författarens verk och delar av hans biografi. Nedan följer en sammanfattning av scenerna i verket.

LÄS HELA HANDLINGEN HÄR » Föreställningsdatum

Visa fler datum