[TOPP]
Kalendarium

2018-06-28 Guidad visning Birgit Nilsson

FÖLJ MED PÅ EN GUIDAD TUR I OPERAHUSET

I sommar hyllar vi Sveriges största operastjärna genom tiderna, Birgit Nilsson, som i år skulle ha fyllt 100 år.  Det gör vi genom att erbjuda guidad visning i operahuset. Under visningarna får vi även höra om Kungliga Operans spännande historia – om en stjärnbeströdd scen med guld och sammet i salongen, samtidigt som vi får se en glimt bakom kulisserna.

Under de guidade turerna, som ges både på svenska och engelska, berättar våra erfarna guider om vad som döljer sig bakom de fotografier, kostymer och föremål vilka samtliga hämtats från Kungliga Operans arkiv och samlingar. Vad hade Birgit Nilsson på sig när hon sjöng Isolde, Brünnhilde, Turandot, Donna Anna och Aida? Det får du se här! Här ges också möjlighet att höra unika inspelningar från Operan.

Upptäck Birgit Nilsson vid hennes hemmascen

Birgit Nilsson, Sveriges största operasångare genom tiderna, hade alltid en särskild kärlek till det operahus som hon så ofta återvände till och som hon kallade sin hemmascen. Här inledde hon sin karriär och här hade hon premiär på sin sista roll. Under hela sommaren presenterar vi också en fotoutställning om Birgit Nilsson, signerad Tor Cederman, i entréhallen. Utställningen hade premiär den 17 maj, i samband med Birgits 100-årsdag, och har sedan dess visats på lördagar. Från och med den 27 juni äger visningar rum varje onsdag-lördag och till dess har utställningen ytterligare utökats i våra publika utrymmen. 

#birgitshemmascen


Vi rekommenderar också