[TOPP]
Kalendarium

2018-10-11 The Birgit Nilsson Prize

Exklusiva BILJETTER till prisceremonin - the BIRGIT NILSSON PRIZE


Nu släpper vi ett fåtal biljetter till den högtidliga prisceremonin och konserten på Kungliga Operan den 11 oktober. Under kvällen mottar hovsångerskan Nina Stemme the Birgit Nilsson Prize i närvaro av kungaparet. Solister är den unga svenska stjärnsopranen Christina Nilsson och den walesiske världsbarytonen Sir Bryn Terfel.


Förutom överlämnandet av priset – musikvärldens största på 1 miljon US dollar – bjuder kvällen på ett högtidstal av Rutbert Reisch, ordförande för The Birgit Nilsson Foundation och mångårig vän till Birgit Nilsson.

Kvällens värd är den amerikanska sångerskan och skådespelerskan Mary Beth Peil. Konsertprogrammet leds av dirigent Evan Rogister med Kungliga Hovkapellet. Exklusiva sångsolister är den svenska sopranen Christina Nilsson och den walesiske världsbarytonen Sir Bryn Terfel. Programmet består av skandinaviska sånger, utdrag ur Wagneroperorna Den flygande Holländaren och Mästersångarna i Nürnberg samt ur Verdis opera Falstaff.

Under kvällen kommer det även att visas en videoinspelning med en hälsning och hyllning från Plácido Domingo, 2009 års Birgit Nilsson-pristagare. Det kommer också att visas en inspelning från en föreställning med Birgit Nilsson.

Prisceremonin börjar kl. 18.00 på Kungliga Operan (dörrarna öppnas kl. 17.00) och avslutas ca. kl. 19.30. Efter ceremonin kommer en officiell mottagning för publiken att äga rum på Operan.

Biljetter från 300 kr, försäljningen startar tisdag 18 september kl. 06.00.
Max 6 biljetter per person.