0
0
Tillbaka Hem Om Operan Opera

OPERA

Kungliga Operan presenterar varje år både regissörer och solister i världsklass. Ensemblen bjuder på såväl traditionella klassiker som helt nyskrivna verk.

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för operakonsten. Sedan starten 1773 har regissörer, scenografer och sångare tillsammans förvaltat den europeiska operatraditionen samtidigt som man också utforskat vad opera skulle kunna vara.

Sedan hösten 2021 är Michael Cavanagh ny operachef. Han efterträder Birgitta Svendén som sedan 2009 oförtröttligt arbetat för att öppna upp Operahuset och nå en ny publik.


»... vi inte bara strävar efter våra egna mål eller framgång, utan är också i tjänst för vårt samhälle« 

/MICHAEL CAVANAGH
Operachef


Michael Cavanagh, som först tänkte utbilda sig till sångare, har tagit den långa vägen från barnkören och sedan mångsysslare vid ett operakompani på den kanadensiska prärien till att bli en av Nordamerikas mest anlitade operaregissörer.
Med sina tidigare erfarenheter som konstnärlig ledare känner han ett stort ansvar inför uppgiften som operachef på Kungliga Operan; »Det är en viktig påminnelse om att vi inte bara strävar efter våra egna mål eller framgång, utan också är i tjänst för vårt samhälle.« Och hans tro på konstarten är mycket stark: »Opera ger mening åt våra liv, den förflyttar, förvandlar och förenar oss.«


Nyfiken på våra sångsolister?
DU HITTAR DEM HÄR »