0
0
Tillbaka Hem Press_old Pressrelease
Tillbaka

Sommar med Kungliga Operan: Öppet operahus, föreställningar på stan och Myriader av världar intar världen!

Pressmeddelande 2019-06-19

Pressbild

Exklusivt gästspel av Unga på Operans Myriader av världar i Hong Kong, konserter och visningar i vårt historiska operahus samt föreställningar ute på stan. Det är något av innehållet i Kungliga Operans program för sommaren. Nytt för i år är medverkan i festivalen Gränslandet den 17 augusti på Trädgården.

Exklusivt gästspel i Hongkong
Unga på Operans uppsättning av Myriader av världar intar världen med ett gästspel vid International Arts Carnival, Hong Kong (14-20/7). Därefter fortsätter uppsättningen med gästspel på Malmö Opera och i norska Kristiansand. *

Det är utifrån koreografi, ljud och rum som koreografen Dalija Aćin Thelander skapat ett allkonstverk där bebisar och deras medföljande vuxna får uppleva scenkonst från oväntade perspektiv. Myriader av världar gjorde succé vid urpremiären 2017 och nominerades till Svenska Teaterkritikers Förenings barn- och ungdomsteaterpris.

Sommar i operahuset
Efter att just ha avslutat säsongen med Dracula inför en fullsatt salong gör sommaren sitt intåg på Kungliga Operan med Sommarkonserter i Kungliga foajén. Serien inleds den 26 juni med Stockholm Chamber Jazz. Sammanlagt blir det 27 konserter med allt från opera till jazz, klassiskt till visor och musikal. Konserterna börjar kl 17:30, sommardrink serveras från kl 17:00 i Operans vackra lokaler.

I sommar inviger vi utställningen Operakonst – det som syns med smakprov på scenografi, kostym och andra konstformer ur Operans historia från 1700-tal till nutid. I operahuset finns också möjlighet till guidad visning där våra guider berättar om Kungliga Operans snart 250-åriga historia.

Operan på stan
Den 17 augusti medverkar Operan på både Stockholms Kulturfestival på Gustav Adolfs torg och i festivalen Gränslandet på Trädgården:

På torget blir det traditionsenlig Sensommarkonsert med smakprov ur den kommande säsongens program. Medverkar gör några av våra främsta solister, Kungliga Operans kör och Kungliga Hovkapellet under ledning av Anja Bihlmaier. Konserten utgör final på Stockholms Kulturfestival.

Under rubriken Gränslandet har vi flyttat vårt populära koncept Barnlördagar till Trädgården under Skanstullsbron på Södermalm. Det blir ett musikäventyr, som främst riktar sig till barnfamiljer, med kända arior ur operarepertoaren.. Medverkar gör solister med Operahögskolan som gemensam nämnare.

Lördag den 24 augusti bjuder Kungliga Baletten på balett i det gröna:

I idylliska Vitabergsparken presenterar Kungliga Baletten andra akten ur Giselle till musik av Adolphe Adam. I koreografi av legenden, och prima ballerinan Natalia Makarova ges en föreställning som är anpassad för Parkteatern. I samband med föreställningen finns möjlighet att få en inblick i hur arbetet går till bakom kulisserna.

Samma dag (24/8) startar säsongen i operahuset med nypremiären av Gioachino Rossinis virtuost sprudlande opera Askungen.

*Efter föreställningar i Hong Kong kommer Myriader av världar att gästspela på Malmö Opera (26/9-19/10) och i oktober i norska Kristansand där föreställningen är utvald till Assitej Artistic Gathering 2019 vid Sand international Festival of Performing Arts for a Young Audience, innan den får nypremiär på Kungliga Operan den 22/10. 

Namn: Torbjörn Eriksson
Titel: Press- och informationschef
Tel: 08-791 43 30
Mobil: 070-634 43 53
Epost: [email protected]

Läs mer på mynewsdesk.com