0
0
Tillbaka Hem Press_old Pressrelease
Tillbaka

Rossinis Askungen - "en feel good-comedy med sympatisk sensmoral"

Pressmeddelande 2019-08-21

Pressbild

Med inspiration från Charles Dickens presenterar regissören Lindy Hume en romantisk uppsättning där godheten triumferar. Den fantasifulla scenografin är skapad av Dan Potra, som även gjorde scenrummet till publiksuccén Dracula. Till nypremiären den 24 augusti görs tre av rollerna av sångare som är nya i detta sammanhang, allt under ledning av Ramón Tebar. 

Som Angelina (Askungen) hörs av den unga estniska mezzosopranen Dara Savinova, som här debuterar både i rollen och på Kungliga Operans stora scen.

Även om Dara påbörjat en internationell karriär så vann hon så sent som i somras ett prestigefullt pris vid finalen vid Concorso Lirico Internazionale i italienska Portofino, något som väckt intresse från världens ledande operahus. 

Rollen som Prinsen, Don Ramiro, görs av den italiensk-amerikanske tenoren Michele Angelini som på Kungliga Operan tidigare gjort rollen som Don Ottavio i Don Giovanni. Michele alternerar med Vassilis Kavayas. Som Tisbe hörs Francine Vis, holländsk mezzosopran som är utbildad i Köpenhamn; sommaren 2017 gjorde hon Sverigedebut i Vadstena-Akademiens uppsättning av B Tommy Anderssons opera The Importance of being Earnest. 

"En feel good-comedy i stumfilmsstil, med sympatisk sensmoral", skrev SvD i samband med premiären i november 2017.

Urpremiären i Rom 1817 mötte sval kritik men Rossini spådde ändå verkets lysande framtid. I dag är Askungen Gioachino Rossinis mest spelade opera efter Barberaren i Sevilla. Denna uppsättning är ursprungligen producerad av Opera Queensland och New Zealand Opera.

Namn: Torbjörn Eriksson
Titel: Press- och informationschef
Tel: 08-791 43 30
Mobil: 070-634 43 53
Epost: [email protected]

Läs mer på mynewsdesk.com