[Topp]
Kalendarium

2018-06-02 Guidad visning – tema Birgit Nilsson

UPPTÄCK BIRGIT NILSSON VID HENNES HEMMASCEN – följ med på en guidad tur i Operahuset


Vi vill hylla Birgit Nilsson på stjärnans hemmascen – Kungliga Operan. Det gör vi genom att erbjuda guidad visning för alla »La Nilsson«-fantaster.

Under de guidade turerna, som ges både på svenska och engelska, får du veta allt från vad Birgit gjorde kvällen innan hon skulle provsjunga i Stockholm till vad hon hade att säga om Tristan och Isolde. Du får chansen att verkligen komma in under huden på vårt vackra operahus.

Du får också uppleva vår kostymutställning, som innehåller fotografier, kostymer och föremål ur Kungliga Operans arkiv och samlingar. Vad hade Birgit Nilsson på sig när hon sjöng Isolde, Brünnhilde, Turandot, Donna Anna och Aida? Det får du se här!

Visningarna om Birgit Nilsson äger rum varje lördag från och med den 19 maj och varje onsdag-lördag från och med den 27 juni. Det blir intressant, givande och roligt – och våra erfarna guider ser fram emot att svara på alla dina frågor om både Birgit och Kungliga Operan.

Missa inte vår hyllning till stjärnan som sjöng, till synes utan ansträngning, de största rollerna på de största scenerna, avbildades på den svenska 500-kronorssedeln och hade en av världens mest unika och prisade röster någonsin genom tiderna!

Under hela sommaren presenterar vi också en fotoutställning om Birgit Nilsson, signerad Tor Cederman, i entréhallen.


Visningsdatum

Visningarna börjar i huvudentrén!

Visa fler datum

Vi rekommenderar också

In Birgit Nilsson’s footsteps
Guided tour in english