[Topp]
Kalendarium

2017-12-08 Myriader av världar

koncept & koreografi
Dalija Aćin Thelander
musik
Anja Đorđević
scenografi & ljus
Jens Sethzman
kostym
Anna Kjellsdotter
text
Marina Steinmo
föreställnignens längd
30 minuter

Kom riktigt NÄRA konsten – för bebisar 3-18 månader


Låt ditt barn uppleva konst och undersöka alla vrår i Rotundan på Kungliga Operan.

I Unga på Operans allkonstverk Myriader av världar är din bebis både delaktig och medskapande. Scenografin, sången, dansen, kostymerna och musiken bjuder in till interaktion och skapar nyfikenhet kring färg, form, samspel och rörelse.

Koreografen Dalija Aćin Thelander undersöker konstupplevelsen för den allra yngsta publiken. Utifrån koreografi, ljud och rum låter hon bebisar och deras medföljande vuxna ta del av scenkonst från flera perspektiv. Föreställningen har skapats med utgångspunkt från den senaste forskningen om bebisars medvetande.

Efter föreställningen finns möjlighet att stanna kvar i scenrummet under 20 minuter för att fortsätta sitt personliga utforskande.

Vi ses vid Stora entrén på Gustav Adolfs torg 2.
För att ni i lugn och ro ska kunna parkera barnvagnen och ta er från Stora entrén till Rotundan, kom gärna 15-20 minuter innan föreställningen startar.
Entrén öppnar en halvtimme innan föreställningens start.
Vi har mikrovågsugnar för dig som vill värma mat innan eller efter föreställningen.


Intervjuer

ANNA KJELLSDOTTER »En byxa ska inte se ut som en byxa«

Bebisföreställningen Myriader av världar bjuder på sång, dans och nyskriven musik. Och kostymer fulla av överraskningar.

– Det här är det mest abstrakta jag har gjort i mitt jobb, berättar Anna Kjellsdotter, kostymdesigner på Kungliga Operan.

LÄS HELA INTERVJUN »

Möt Dalija Aćin Thelander, aktuell med bebisföreställningen 

MYRIADER AV VÄRLDAR

 - De senaste 20 åren har forskningen kring bebisars medvetande kommit långt. Nu vet vi att bebisar har mycket högre kapacitet än vi tidigare trott. Faktum är att de är medvetna om i princip allt som händer kring dem – hela tiden

LÄS HELA INTERVJUN »