[Topp]
Kalendarium

2016-10-04 Xtra

Kom på våra INTRESSANTA seminarier och evenemang

Träffa sångare, dansare, regissörer och kompositörer! Diskutera uppsättningar och fördjupa dig i musiken. Under rubriken Operan Xtra erbjuder vi intressanta seminarier och evenemang och programmet uppdateras under hela säsongen.

PREMIÄRSAMTAL

Träffa de konstnärliga teamen bakom föreställningarna och hör om deras tankar och visioner. Premiärsamtalen gästas också av artister.

Guldfoajén kl. 18.00, fri entré. 

23 APRIL 2018 Eugen Onegin

PUBLIKINTRODUKTIONER

Vad handlar föreställningen om, egentligen? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter i det stundande framträdandet? Få ut mer av din upplevelse! Vi träffas i Guldfoajén 45 minuter innan föreställningen börjar. Introduktionen tar bara en kvart och är alltid gratis.

»Balett- eller operakvarten är ett underbart sätt att inleda kvällen. Man kommer i rätt stämning och får ut mer av föreställningen.« 
Ingrid Lindqvist, 68. 

ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR

I samarbete med Stockholms Universitet bjuder vi in till Öppna föreläsningar i Guldfoajén - en unik möjlighet att möta forskare som forskar om operakonsten och dess gestalter. Inför utvalda föreställningar kommer forskare att föreläsa om sina specialämnen som anknyter till uppsättningarna och operans värld.

Föreläsningarna hålls i Guldfoajén och introduceras av Operans dramaturg, Katarina Aronsson. Fri entré.

Inför FEDORA
DATUM 19 april 2018 18.00
PLATS Guldfoajén

Med Cecilia Carlander är filosofie doktor i litteratur/littérature comparée.

INFÖR EUGEN ONEGIN - Pusjkin och Tjajkovskij. En dialog genom tid och rum
DATUM 7 maj 2018 18.00
PLATS Guldfoajén

Tjajkovskij föddes 1840, tre år efter Pusjkins död. Trots det pågick en ständig dialog mellan de båda konstnärerna i en annan dimension, tvärs igenom tid och rum. Ur deras relation föddes flera odödliga musikverk, bland annat en av musikhistoriens mest berömda operor Eugen Onegin. En öppen föreläsning med Ludmila Pöppel, docent i ryska.

ÖPPNA REPETITIONER

Kungliga Baletten bjuder in till öppna repetitioner i Rotundan. Kom riktigt nära och upplev det många gånger komplicerade arbetet bakom en föreställning.

Begränsat antal platser. Fri entré.

NIKI & THE DOVE – TIGERN OCH SVANEN

Niki & The Dove samarbetar för första gången med Kungliga baletten och gör konsert- och dansverket Tigern och Svanen på Dramaten.
Medverkar gör Kungliga Balettens dansare Johnny McMillan.

DATUM 22 maj och 23 maj
PLATS Dramaten Lilla scenen

KÖP DINA BILJETTER HÄR »

I samarbete med Dramaten&

LIVE PÅ BIO

Opera och balett på en biograf nära dig

För alla som bor utanför Stockholm finns möjligheten att njuta av opera och balett på bio, direktsänt från Kungliga Operan. Varje säsong livesänds föreställningar i samarbete med Folkets hus och parkers biografer runt om i hela landet.

OPERA I P2

Du kan höra flera av Operans föreställningar direkt i Sveriges Radio P2 under säsongen. Håll dig uppdaterad på respektive föreställnings webbsida.

28 april 2018 – Eugen Onegin