[Topp]
Kalendarium

2017-02-17 Xtra

Kom på våra INTRESSANTA seminarier och evenemang

Träffa sångare, dansare, regissörer och kompositörer! Diskutera uppsättningar och fördjupa dig i musiken. Under rubriken Operan Xtra erbjuder vi intressanta seminarier och evenemang och programmet uppdateras under hela säsongen.

PREMIÄRSAMTAL

Träffa de konstnärliga teamen bakom föreställningarna och hör om deras tankar och visioner. Premiärsamtalen gästas också av artister.

Guldfoajén kl. 18.00, fri entré. 

2 FEBRUARI 2018 PUUR
19 FEBRUARI 2018 Aida
23 APRIL 2018 Eugen Onegin

PUBLIKINTRODUKTIONER

Vad handlar föreställningen om, egentligen? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter i det stundande framträdandet? Få ut mer av din upplevelse! Vi träffas i Guldfoajén 45 minuter innan föreställningen börjar. Introduktionen tar bara en kvart och är alltid gratis.

»Balett- eller operakvarten är ett underbart sätt att inleda kvällen. Man kommer i rätt stämning och får ut mer av föreställningen.« 
Ingrid Lindqvist, 68. 

Eftersnack i BrasserietElektra

Möt kvällens solister Iréne Theorin och Cornelia Beskow i ett intimt och hjärtligt eftersnack i Restaurang Brasseriet. Ett unikt tillfälle att höra om livet som internationell operastjärna och som lovande nykomling. Följ med bakom kulisserna och få insyn de musikaliska och sceniska och nysta i hur stjärnorna faktiskt gör för att få ihop livet på scenen med verkligheten.
Samtalet leds av Kungliga Operans dramaturg Katarina Aronsson.

Inträde till samtalet är 50kr. Mot uppvisande av biljett kan du köpa ett glas och snacks för 99kr i Restaurang Brasseriet.

KÖP BILJETTER HÄR »

ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR

I samarbete med Stockholms Universitet bjuder vi in till Öppna föreläsningar i Guldfoajén - en unik möjlighet att möta forskare som forskar om operakonsten och dess gestalter. Inför utvalda föreställningar kommer forskare att föreläsa om sina specialämnen som anknyter till uppsättningarna och operans värld.

Föreläsningarna hålls i Guldfoajén och introduceras av Operans dramaturg, Katarina Aronsson. Fri entré.

Ständigt denna Alice! - Inför Alice i underlandet
DATUM 18 december 2017 17.00 - obs! ny tid
PLATS Guldfoajén

Lewis Carrolls superklassiker från 1865 är i ständig förvandling. Underlandet upphäver inte bara tiden och rummet utan också tingen, tänkandet och medierna. Det finns filmer, musikaler, teater, dataspel och balett och mycket annat. Alice i underlandet är en berättelse som talar om logikens sönderfall och realismens triumf på en och samma förbryllande gång. Den stressade kaninen fångas mitt i språnget, hetsigt blickande på den klocka han plockat upp ur västfickan. Alice i underlandet och uppföljaren I spegellandet är bland de mest uttolkade verken i litteraturen. Var tid har sin Alice. Men vad säger hon oss idag? Föreläsningen vill ge några svar på den frågan.

Boel Westin är professor i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur vid Stockholms universitet. Hon har skrivit uppsatser om Alice in Wonderland och Through the Looking-Glass. Den senast utgivna boken Brev från Tove Jansson (2014) ges ut i England 2018. Hon forskar nu om äldre tiders barn- och ungdomslitteratur.

ÖPPNA REPETITIONER

Kungliga Baletten bjuder in till öppna repetitioner i Rotundan. Kom riktigt nära och upplev det många gånger komplicerade arbetet bakom en föreställning.

Begränsat antal platser. Fri entré.

LIVE PÅ BIO

Opera och balett på en biograf nära dig

För alla som bor utanför Stockholm finns möjligheten att njuta av opera och balett på bio, direktsänt från Kungliga Operan. Varje säsong livesänds föreställningar i samarbete med Folkets hus och parkers biografer runt om i hela landet.

3 februari 2018 - Askungen (se aktuella biografer)
17 mars 2018 - Aida (se aktuella biografer)

OPERA I P2

Du kan höra flera av Operans föreställningar direkt i Sveriges Radio P2 under säsongen. Håll dig uppdaterad på respektive föreställnings webbsida.

24 februari 2018 – Aida
28 april 2018 – Eugen Onegin