[Topp]
regi, koreografi & scenografi
musik
David Eugene Edwards & Fausto Romitelli
text
P.F. Thomése & Ultima Vez
dramaturgi
Greet Van Poeck & Titus Muizelaar
ljus
Ralf Nonn & Wim Vandekeybus
ljuddesign
Josh Martin
föreställningens längd
2 timmar utan paus.

Föreställningen rekommenderas från 15 år.

Ett modernt dansverk om MAKT, RÄDSLA, ANSVAR och skuld


Hur mycket kan du offra för makt eller sanning? Vad är ett liv värt? Och vem står utan skuld? PUUR är en berättelse om en man som mördar av rädsla att förlora sin makt. En berättelse om att leva i isolering och utanförskap men också om att förlora något oersättligt och den fruktansvärda smärta det för med sig. En berättelse om rädsla för det okända, om skuld och om ansvar.

Koreografen Wim Vandekeybus har skapat ett modernt dansverk som kretsar kring dödandet av oskyldiga. Inspirerad av gamla myter och moderna skildringar. Från Herodes till nutida folkmord. En tidlös och universell gestaltning som tillsammans med suggestiv musik och starka projektioner aldrig låter publiken slappna av. 

PUUR hade världspremiär 27 maj 2005 på Singapore Arts Festival framförd av Vandekeybus kompani Ultima Vez.


PREMIÄRSAMTAL

Premiärsamtal hålls 2 februari kl 18.00 i Guldfoajén. Fri entré!


OPERANS PODCAST - LIVE I BRASSERIET

Den 7 februari handlar Kungliga Operans podd-avsnitt om dansverket PUUR, och mellan 17.30 och 18.30 sänder vi det live från restaurang Brasseriet!
Ta något att dricka eller äta, och var med när vår programledare David Silva möter spännande gäster! Biljetten kostar 50 kr per person.
Om du har köpt en biljett och dessutom ska äta i Brasseriet, drar vi av 50 kronor på din nota. Boka bord på boka@brasseriet.se
Antalet platser är begränsade. Boka din biljett nedan!


ÖPPEN FÖRELÄSNING


DÖDANDETS ETIK. NÄR BÖR VI DÖDA OCH VARFÖR? - INFÖR PUUR
DATUM 9 februari 2018 18.00
PLATS Guldfoajén

Vi tänker att det är fel att döda. Men tänker vi lite närmare på saken vill vi göra olika undantag. Men vilka undantag bör vi göra. Hur ska de motiveras? Kan vi rent av ha en förpliktelse att ibland döda?
 
Torbjörn Tännsjö är emeriterad professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Han har en omfattande vetenskaplig internationell produktion i moralfilosofi, politisk filosofi och bioetik, men han är också välkänd i vårt eget land som samhällsdebattör i moralfilosofiska ämnen. Hans i sammanhanget mest aktuella bok är Taking Life. Three Theories on the Ethics of Killing (Oxford University Press).

Fri entré.
Föreställningsdatum

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Solister meddelas senare.

Visa fler datum

Vi rekommenderar också