[TOPP]

ANNONCIATION/BEBÅDELSEN

KOREOGRAFI
Angelin Preljocaj
MUSIK
Stephane Roy (Crystal Music), Antonio Vivaldi (Magnificat)
SCENOGRAFI
Angelin Preljocaj
KOSTYM
Nathalie Sanson
LJUS
Jacques Chatelt
TID
20 min

TOTALITY IN PARTS

KOREOGRAFI
Lukáš Timulak
SCENOGRAFI
Peter Bil'ak
KOSTYM
Annemarije van Harten
LJUS
Tom Visser
TID
30 min

WINGS OF WAX

KOREOGRAFI
Jiří Kylián
MUSIK
H.I.F. Biber, John Cage, Philip Glass, J.S. Bach, Serge Lifar Foundation
SCENOGRAFI
Michael Simon
KOSTYM
Joke Visser
LJUS
Michael Simon, Kees Tjebbes
TID
24 min

FÖRESTÄLLNINGENS TOTALA LÄNGD Ca 2 timmar 10 minuter inkl. två pauser

Kylián, Preljocaj och Timulak – tre KOREOGRAFIER tolkas av Kungliga Baletten


Två mästare, Jiří Kylián och Angelin Preljocaj, återkommer till Kungliga Baletten med narrativa verk byggda på stora episka berättelser som Ikaros från grekiska mytologin och ärkeängeln Gabriels möte med jungfru Maria. Utöver dessa två verk skapar koreografen Lukáš Timulak ett nytt verk för Kungliga Baletten, inspirerad av 20-talets avantgarde-rörelse. Kungliga Baletten får visa sin fantastiska spännvidd i ett exklusivt program av tre internationellt uppmärksammade koreografer. En unik chans att uppleva banbrytande koreografi framförd av ett kompani som behärskar såväl klassisk som modern teknik.

ANNONCIATION/BEBÅDELSEN

I många av Angelin Preljocajs verk är utgångspunkten en historisk händelse eller myt. Så även i Annonciation. Här för han in ärkeängeln Gabriels möte med jungfru Maria i vår samtid och skapar en stark kvinnlig kraft i en modern och intim tolkning. Annonciation hade urpremiär på Opéra de Lausanne 1995.

TOTALITY IN PARTS

Lukáš Timulak är en koreograf som arbetar tätt tillsammans med konstnärer och kompositörer. I denna kreation, som skapats för Kungliga Balettens dansare, utforskas rummet och det visuella intrycket, inspirerat av 1920-talets avantgarde-rörelse för att få en ny rumskänsla som bryter mot tidigare form. 

WINGS OF WAX

Som avslutning på kvällen kan Kungliga Baletten återigen presentera ett verk av Jiří Kylián. Wings of Wax är ett visuellt och stämningsfullt verk som tydligt visar på den enorma vokabulär och kreativitet Jiří Kylián har utvecklat, inspirerad av myten om Ikaros. Wings of Wax hade urpremiär på Nederlands Dans Teater (NDT 1) 1997.


Upptäck mer med Operan XTRA

 

Lär mer precis innan föreställningen 

Få ut mer av din upplevelse! Vad handlar föreställningen om? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter? Introduktionen tar bara 15 minuter och startar 45 minuter innan föreställningen börjar. Äger rum i Guldfoajén och ingår i biljettpriset.

Öppna repetitioner

Den 6 oktober och 22 oktober är det öppna repetitioner med Kungliga Baletten inför premiären den 2 november. Titta in bakom kulisserna och se på när tekniken och konstnärliga detaljerna finslipas. Insläpp via Jakobs torg 8 kl. 11. 

Premiärsamtal den 2 november

Träffa de konstnärliga teamet bakom föreställningarna och hör om deras tankar och visioner i Guldfoajén kl. 18.00 den 2 november. Ingår i biljettpriset. 

Öppen föreläsning den 15 november

En föreläsning med Stockholms universitet ordnas den 15 november.  Föreställningsdatum

Dansare ur Kungliga Baletten

Dansare ur Kungliga Baletten

Dansare ur Kungliga Baletten

Dansare ur Kungliga Baletten

Dansare ur Kungliga Baletten

Dansare ur Kungliga Baletten

Visa fler datum

Vi rekommenderar också

Processen

Balett
Urpremiär
En brutal dystopisk labyrint som utmanar både dansare och publik

Törnrosa

Balett
Balett med musik av Pjotr Tjajkovskij.
Kamp mellan ljus och mörker i tyll och tåspets