[TOPP]

TÅSKOSINSAMLINGEN

1000 goda ANLEDNINGAR att hjälpa baletten


Tåskon är dansarens viktigaste arbetsredskap. Att ha rätt skor är centralt för precisionen, energin och hantverket. Ibland går det åt upp till tre par skor under en enda föreställning eller repetition. Att dansa i slitna skor ökar skaderisken – en skada kan i sin tur äventyra hela karriären. Kungliga Balettens dansare förbrukar ca 1000 par tåskor per säsong.

Målet med den här insamlingen är att samla in pengar för att finansiera Kungliga Balettens förbrukning av tåskor kommande säsong: 500 000 kr. Du som bidrar med mer än 200 kr får ett par signerade skor som någon av våra dansare dansat i – på så sätt rymmer projektet också ett hållbarhetsperspektiv.

Väntar... Hämtar aktuell data...
av 0% 500000 sek
Initierar donation...Initierar donation...

Ingen GÅVA är för liten. Vad ger ditt BIDRAG

  • 500 kr - Ett par tåskor
  • 1 000 kr - Två par tåskor, en dansares förbrukning under en föreställning.
  • 5 000 kr - Tio par tåskor, en dansares intensiva repetitioner under en vecka.
  • 13 500 kr - Tåskor för alla 26 kvinnliga dansare under en föreställning av Törnrosa.

Vid större gåvor kan du ge ditt bidrag via BG: 568-0798

Få ditt eget tåskopar!

De utslitna och förbrukade skorna gör vi slutligen till konst, då vi i december bygger en stor julgran av tåskor i Operans stora entré. Därefter bjuds du som bidragit till insamlingen in till julgransplundring den 4 januari 2019, då du får möjlighet att hämta ut ett par signerade tåskor, träffa dansare och vår balettchef Nicolas Le Riche. Inbjudan går ut till dig som gett en gåva till tåskoinsamlingen. Är din gåva mer än 200 kr får du ett par signerade tåskor från en av dansarna i Kungliga Baletten. Om din gåva är mer än 1000 kr kan du få ett par tåskor och en överraskning.