icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Stöd Operan Tre områden Konst i världsklass Stöd Kungliga Hovkapellet

Stöd KUNGLIGA HOVKAPELLET


En av världens äldsta orkestrar hör hemma på Kungliga Operan i Stockholm och heter Kungliga Hovkapellet. I snart 500 år har orkestern spelat konserter, opera och balettföreställningar för publik.

Orkestern bildades 1526 som Kung Gustav Vasas Hovorkester och i dag består orkestern av 105 musiker från 11 olika länder. Kungliga Hovkapellet är en mycket aktiv och produktiv orkester och spelar nästan 250 föreställningar om året. För att alltid hålla högsta möjliga kvalitet krävs det att orkestern har tillgång till de bästa instrumenten. Kungliga Operan har ambitionen att kunna erbjuda instrument av världsklass till orkesterns musiker, framförallt till talanger i början av sin karriär.

Nu vill Operan bjuda in dig som också älskar levande musik till att vara med och säkerställa att Kungliga Operan och Kungliga Hovkapellet även i framtiden ska hålla högsta musikaliska kvalitet.

»När jag och min man Jan fick höra att orkestern behövde hjälp och dessutom att Operan skulle kunna utöka sin repertoar med ett nytt instrument, var Jans spontana reaktion ’vad roligt det vore om man kunde hjälpa till med det!’. Att vi dessutom fick en privat förevisning av
instrumentet när det väl var inköpt, gjorde det hela ännu mera speciellt.«

ASTRID OHLIN, TILL MINNE AV JAN OHLIN, DONATOR TILL KUNGLIGA HOVKAPELLET

SÅ HÄR KAN DU STÖDJA KUNGLIGA HOVKAPELLET
Bidra till ett unikt instrument, till att en ung musiker får tillgång till instrument med högsta kvalitet eller till Hovkapellets instrumentfond.

SÅ HÄR VISAR VI VÅR UPPSKATTNING

Gåva från 500 000 SEK 
• Inbjudan till Hovkapellets konserter under kommande år
• Privat visning av orkestern i orkesterdiket och besök bakom scenen
• Privat konsert för familj och vänner på Kungliga Operan (ca 20 personer)
• Möjlighet till privat konsert i hemmet eller annat arrangemang enligt överenskommelse

Gåva från 50 000 SEK       
• Inbjudan till Hovkapellets konserter under kommande år
• Privat visning av orkestern i orkesterdiket och besök bakom scenen

Gåva till Kungliga Hovkapellets instrumentFOND
• Bidra till Hovkapellets instrumentfond och få ett vackert gåvobevis
• Gåvor till instrumentfonden från 500 SEK erhåller en pin med ett Opera-O

SOM FÖRETAG KAN DU BLI PARTNER TILL KUNGLIGA OPERAN

För företag som vill samarbeta med Kungliga Operan finns det en rad olika sätt att fylla ett partnerskap med strategiskt meningsfullt innehåll får båda parter med associations- och exponeringsmöjligheter för ert varumärke. Vi skräddarsyr ett samarbete som är relevant för båda parter.

ÅTERKOPPLING

Med utgångspunkt i projektens karaktär sätter vi tydliga mål, följer upp och rapporterar utfall och effekter av vårt arbete. Det kan ske genom skriftliga rapporter, en sammankomst med fokus på projektet eller genom en konstnärlig upplevelse.

För mer information - kontakta oss!

projektledare-externa relationer
[email protected]