icon bag image
0
0
3 1 Stodoperanunga

Se till att fler UNGA får utvecklas med hjälp av KONSTEN


Ett av Kungliga Operans viktigaste uppdrag är att skapa relevanta föreställningar för barn och unga samt att göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur. Det är här Unga Operan – som är ett av Kungliga Operans tre konstnärliga ben – kommer in i bilden. I över tio år har vi jobbat för att fler barn, oavsett bakgrund, ska få ta del av kulturens värld. Det är ett viktigt arbete. Inte minst då forskning pekar på att barn som får ta del av konst har bättre inlärningsförmåga och bättre förmåga att leva sig in i en annan människas situation.

Varje år kommer drygt 60 000 barn och unga till Kungliga Operan och upplever balett, dans, opera och konserter. Ett antal skolklasser får den möjligheten tack vare våra partners och privatpersoner, som har donerat pengar till oss. Nu vill vi, genom fler prioriterade aktiviteter både i Operahuset och i skolklasser runtom i landet, fördubbla antalet barn och unga som kommer hit. Vi vill även nå fler barn och unga digitalt. För att lyckas behöver vi hitta fler engagerade personer som vill stödja våra projekt kring att barn och unga ska få se föreställningar eller lära sig sjunga, dansa, spela och skapa.

Du kan stödja Unga Operans verksamhet bland annat genom Unga Operan-fonden,
läs mer om den här.

Upptäck ett av våra aktuella projekt här:
Det magiska huset

Vill du veta mer om vad vi gör för barn och unga kan du läsa mer här.

Kontakta oss


Vi vänder oss till dig som vill bidra till scenkonstens utveckling och förädling. Privatpersoner, stiftelser eller företag är alla välkomna. Kontakta oss så berättar vi mer om vårt arbete med filantropi och partnerskap och hur vi kan hitta ett samarbete för just dig, din stiftelse eller ditt företag.

projektledare-externa relationer
[email protected]