0
0
Tillbaka Hem Unga på Operan

UNGA PÅ
OPERAN

Ett av Operans viktigaste uppdrag är att skapa angelägna föreställningar för barn och unga samt göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur. Det är här Unga på Operan – som är ett av Kungliga Operans tre konstnärliga ben – kommer in i bilden. I över tio år har vi skapat förutsättningar för ung kultur.

FÖRESTÄLLNINGAR

Varje säsong erbjuder vi opera- och dansföreställningar för barn och unga. Det kan handla om allt från ett allkonstverk för bebisar till en ”operathriller” för högstadieelever.

AKTIVITETER

Vi öppnar upp dörrarna till Operahuset på många sätt; för närvarande genom barnlördagar och lovaktiviteter. Aktiviteterna kan innebära visningar, kostymprovningar och konserter.

SAMARBETEN MED SKOLOR

Unga på Operan jobbar aktivt med skolor och vår pedagogiska verksamhet erbjuder både kortare och längre projekt, bland annat inom ramen för Skapande skola. Vi ordnar också skolbesök i Operahuset, bjuder in till lärarkvällar och har särskilda föreställningar för skolklasser.

HÖSTEN 2021

Datum för biljettsläpp till respektive barnlördag är ännu ej fastslaget. Följ och läs vårt nyhetsbrev för att få den senaste nytt om våra barnlördagarna samt information om biljettsläpp. Publicering av program till respektive barnlördag görs löpande under hösten – håll utkik.

LÖRDAG 23 OKTOBER Barnlördag
TISDAG 2 NOVEMBER Höstlovsaktivitet
TORSDAG 4 NOVEMBER Höstlovsaktivitet
LÖRDAG 6 NOVEMBER Barnlördag
LÖRDAG 20 NOVEMBER Barnlördag
LÖRDAG 11 DECEMBER Barnlördag
LÖRDAG 18 DECEMBER Barnlördag


»Föreställningar för yngre publik har ett särskilt ansvar« 

/ELLEN LAMM
Konstnärlig chef Unga på Operan


»Föreställningar för yngre publik har ett särskilt ansvar att inge hopp och förmedla mening, inte minst i dagens på många sätt oroliga värld.« Det säger Ellen Lamm, ny konstnärlig ledare för Unga på Operan, som annars inte ser någon skillnad med att regissera för ung eller vuxen publik.
Redan som 10-åring mötte hon teatern som barnskådespelare på Dramaten, dit hon senare många gånger återvänt som regissör. Ellen har även regisserat Den långa långa resan och Orlando för för Unga på Operan och nu senast La traviata på Operans stora scen.


Lyssna

Vill du höra hur musiken på Operan kan låta?