[TOPP]

DRÖMMEN OM SVANSJÖN

Drömmen om Svansjön i koreografi av Pär Isberg är en föreställning att rekommendera. Det var en oväntad tolkning som överraskade mig glatt.

Scenografin var det som fångade mig först i denna föreställning. Lars-Åke Thessman som var scenograf gjorde ett väldigt bra jobb. Redan under första sekunderna beundrade jag den fina bakgrunden. Det kändes som att jag var i en danssal tillsammans med dansarna.

Det var även snygga övergångar till de andra scenerna. Förutom den fina scenografin som gjorde ett väldigt stort intryck på mig blev jag kär i den svarta svanens dräkt. När hon gjorde entré med den på fick jag hålla andan. Dräkten var väldigt vacker med detaljer av silver som utstrålade elegans. Precis som en svan ska vara - elegant.

Även de andra svanarna och deras dräkter gav mig gåshud. De var så vackra att jag inte ville blinka och riskera missa en enda sekund.

Jag blev förtrollad utav dansarnas mjuka rörelser. Men den dansaren som fick mitt fokus lite mer än dom andra var Dmitry Zagrebin som spelade Prins Siegfried och Koreografen Fred. Hans hopp och piruetter fick mig att tappa hakan. Han såg ut precis som jag tänkte att både Prinsen och Koreografen skulle se ut och han tolkade rollerna utmärkt. Med stående ovationer lämnade jag salongen med ett leende på läpparna.

Miriam Aigbogun, 17 år, Kulturama Gymnasium