[TOPP]

Unga på Operans praoelever recenserar

#JAG

#jag är en dansshow med temat sociala medier. Budskapet och tankeställaren som föreställningen vill ge är: hur är jag på sociala medier? Är jag samma person som IRL eller förändras jag? Hur beter jag mig på nätet?

Jag tycker att det här är en jättefin dansshow och det finns många coola scener. Koreografin är väldigt speciell, jag har inte sett något liknande förut.

Det finns scener som är svåra att tyda och där koreografin kunde varit mer spännande, t. ex när det endast är två dansare med långa skjortor i rummet. Det är en scen som jag tycker kan bli lite långtråkig. Men det finns några scener som är helt fantastiska, där allt bara passar ihop som handen i handsken och man får det här glädjeruset inom sig!

Min absoluta favoritscen är den där det står två “väggar” mittemot varandra och det finns två dansare bakom varje vägg. Jag älskar musiken i den scenen och jag tycker att det är den koreografin som är bäst, det är den sortens dans som jag gillar allra mest. Det känns verkligen som att dansarna får ”leva ut” ordentligt och man känner hur stämningen i hela rummet höjs. Kort och gott, allt klaffar!

En scen som är svår att förstå är dataspels-scenen. Jag tycker att det är en otroligt cool scen och koreografin är jättebra, men det lite svårt att se hur den passar in i budskapet.

Ljuset och scenografin bidrar väldigt mycket till föreställningen. Jag tycker även om hur ljuset ändras lite beroende på vad det är för känsla i dansen och musiken.

Sammantaget tycker jag att det här är en fin föreställning som verkligen har mycket att bjuda på: bra musik, coola kostymer och otroligt bra ljus. Och såklart också helt fantastiska dansare!

Jag tycker verkligen att #jag är värd att se och jag tror att den kommer att vara väldigt uppskattad!

Av: Rebecka Jansson, 14 år, Viktor Rydbergs samskola, Djursholm