[TOPP]

2016-11-21

På turné i Tyskland 

Ungdomsoperan Min Bror är Don Juan deltar i den europeiska festivalen Happy New Ears på Nationaltheater Mannheim mellan 20-27 november. Unga på Operan har återupplivat verket som hade urpremiär den 10 oktober 2014 för att framföras i Tyskland. Sångaren Conny Thimander är ny i castingen och gestaltar Octavio. 

_
Conny Thimander

Vad tycker du om att spela Octavio i Mannheim?
Det är roligt att föreställningen möter större och annorlunda publik. Verket har en del Stockholmsironi och det tar upp ämnen som är laddade för ungdomar. Nu uppträder vi till en garvad operapublik i en stor salong, på en annan plats, i en annan kultur. Det är spännande!

Du är ny i rollen som Octavio, hur är han i din gestaltning?
Efter många kärleksturer har Octavio fastnat för Anna och nu försöker han leva enligt tvåsamhetsreceptet. Anna försöker bryta sig ur, känslorna mellan två parter i kärleksrelationen är ju inte alltid synkade. Octavio däremot är en person som har det svårt att bestämma sig för handlingar. Under det stigande trycket av svartsjuka blir det symboliska mordet på Don Juan hans första verkliga handling, han kommer äntligen i kontakt med sig själv.

Vad tycker du om att vara på turné?
Det är oftast kul med turné. Man får se andra sidor av sina kollegor och det blir en ”vi” känsla, ensemblen blir mer sammansvetsad som grupp.

Musiken i Min Bror är Don Juan är baserad på och fritt inspirerad efter Mozarts opera Don Giovanni. Kompositören är Niklas Brommare och librettisten Sophie Helsing.

Av Sigrid Herrault