[TOPP]

2016-10-17

Rapport från replokalen #jag

Repetitionerna av #jag är igång. Bloggen tar temperaturen på det kreativa läget i replokalen. 

Var i processen befinner ni er?

Christina Tingskog, koreograf: Vi har lagt halva första delen av koreografin och skissat resten. Dansarna och jag utforskar rörelsematerial och kvalitéer i förhållande till musik, scenbilder och rekvisita.

Vad gav kollationeringen (tillfället då det konstnärliga konceptet presenteras för ensemblen)?

Maria Påhls, dansare: Det var givande för mig som dansare att få ta del av researchmaterialet, musikkonceptet och presentationen av scenografin. Jag fick många tankar om mitt eget arbete och det var spännande att se de andra konstnärernas del i helheten. Det kändes att alla brinner för ämnet och är med på samma tåg. Vi vill alla göra en bra föreställning, skapa en värld som når ut till publiken.

_
Koreografen Christina Tingskog

Hur är läget med karaktärsarbetet?

Björn Nilsson, dansare: Vi undersöker fortfarande våra roller ganska fritt men såsmåningom kommer det att växa fram karaktärer.

Vad har varit veckans utmaning för dig som biträdande koreograf?

Jonas Reinicke, biträdande koreograf: Jag har fått det planerade repetitionsschemat att fungera på ett bra sätt utifrån de förändringar som vi har gjort av praktiska skäl.

Min uppgift är att ansvara för repetitionstider, ha kontakt med de andra avdelningarna i huset som t ex ska leverera önskad rekvisita eller kostym till vissa tillfällen.

Sigrid Herrault

_
Scenografi av Markus Granqvist