[TOPP]
Operahuset_Operahuset

upptäck

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och det har den varit sedan 1773, då den första föreställningen gavs.

För vissa besökare symboliserar Operahuset scenisk magi. För andra andas huset lyx och flärd. Somliga njuter av både guldkant och skådespel. Många besökare kan inte tänka sig en föreställning utan ett glas champagne i Guldfoajén i pausen eller en räksmörgås i Cocktailbaren. Andra stannar utanför salongen och studerar kommande repertoar i det fina säsongsprogrammet.

I promenoarerna finns också utställningar med föremål och kostymer från Operans arkiv och samlingar. Vissa besökare hittar sina favoritplatser i salongen, paxar plats och säkrar premiärbiljetter via våra abonnemang. Andra vill bara njuta av musiken och bokar lyssnarplatser högst upp på 3:e raden. Kort sagt: Det finns mycket att upptäcka i Operahuset!

Dagens operahus invigdes 1898 av Oscar II och består av nästan tusen spännande rum...

För de som ännu inte besökt Operan kan bladguld och kristallkronor verka avskräckande men här är alla välkomna. Det finns ingen klädkod – även jeans och t-shirt är ok. Och du behöver inte ens ha en biljett – många av våra kringaktiviteter är gratis och våra restauranger är öppna året om! Det sägs att det finns 1000 rum i Operahuset och är du extra nyfiken på husets hemligheter kan du gå på guidad visning.