[Topp]
_

DITT BESÖK

Vi önskar dig varmt välkommen till Kungliga Operan, Sveriges nationalscen för opera och balett, och vårt vackra Operahus! 


PRAKTISK INFORMATION

FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD

Längden på föreställningarna kan ses under respektive produktion under ”Vår repertoar”

BILJETT

Det går bra att visa upp biljett i din smartphone.

KLÄDSEL

På Kungliga Operan är det helt valfri klädsel. Vid premiärer är det vanligt att man klär sig lite elegantare. Klä dig så att du känner dig bekväm!

GARDEROB

På Kungliga Operan finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder i våra bemannade garderober. Det kostar 30 kr per person, barn gratis. Garderobsavgiften kan förbetalas på nätet, och även betalas med kort eller swish i garderoberna (på högra sidan) samt i huvudentrén. På 2:a radens norra sida har vi en fri obevakad garderob.

TILLVARATAGNA EFFEKTER

Om du har glömt något när du besökte oss, så har vi förhoppningsvis tagit hand om det. Hör av dig till oss på telefon 08-791 43 00 så tittar vi efter. Tillvaratagna effekter sparar vi i en månad. Om vi inte har hört av dig inom den tiden, så kan vi dessvärre inte behålla det du glömde.

FOTOGRAFERING & INSPELNING

Det är inte tillåtet att filma, fotografera eller spela in ljud under pågående föreställning. Däremot är du välkommen att fotografera och filma under applådtacket.

PARFYM

Tänk på att många personer kan vara känsliga för starka dofter. Avstå gärna från parfymer för att göra besöket på Operan angenämt även för allergiker.


Publikintroduktioner

45 minuter före de flesta opera- och balettföreställningarna hålls en ca 15 minuter lång introduktion till kvällens föreställning i Guldfoajén.

Operaintroduktioner

Katarina Aronsson, Operans dramaturg
Jonas Bernander, dramaturg
Gustav Englund, teatervetare
Edward Klingspor, musikvetare

Balettintroduktioner

Roy Sandgren, f d dansare
 
Baren är öppen.
Introduktionen är gratis.

Undantag: Introduktioner hålls inte vid föreställningar av Glada Änkan eller vid premiärer. Inför premiärerna hålls istället ett premiärsamtal. För information om premiärsamtalen, se vårt kalendarium.


UTSTÄLLNINGAR I OPERAHUSET 


SPEKTAKLER PÅ OPERAN - från THETIS & PELÉE till MEDEA

Välkommen till en utställning om Operans repertoar. Här har ridån gått upp närmare 44 000 kvällar. Här har omkring 2 600 operor, baletter och skådespel framförts. Här har 132 nyskrivna operaverk haft urpremiär – från Thetis och Pelée 1773 till Medea 2016.

I utställningen ges smakprov ur repertoaren genom tiderna. Ett urval ur Operans stora samlingar och unika arkiv visas. Detta med anledning av att Operans repertoardatabas FIGARO kommer att publiceras på www.operan.se hösten 2016. I FIGARO kommer Du som besökare kunna söka information om våra föreställningar, medverkande artister och konstnärliga team. Det blir en resa som börjar 1773 och som fortsätter fram till vår tid.

Utställningen visas på:
3:e nedre raden
1:a raden
Utanför Guldfoajén
På parketten och i Christinarummet.