0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Eskapist
Balett

Eskapist

Spelar från 01 april till 23 april
KOREOGRAFI/SCENOGRAFI/LJUS
Musik
Mikael Karlsson
kostym & mask
Dramaturg
FöreställniNgens längd
Cirka 1 timme och 30 minuter utan paus.

Alexander Ekmans succé ESKAPIST är tillbaka med KUNGLIGA BALETTEN på Operan!

 

Dagdrömmeri, verklighetsflykt, inbillningskraft... Är du en eskapist? I så fall när? Ibland lämnar vi verkligheten. Kanske genom att dagdrömma, lyssna på musik, se en film, eller helt enkelt skapa en ny värld. Teatern ger oss en möjlighet att för en stund följa med in i en värld som man själv kanske aldrig hade sett i sin egen eskapism.

Efter publiksuccéer som Midsommarnattsdröm på Kungliga Operan, Play på Parisoperan och A Swan Lake i Oslo, skapade Alexander Ekman Eskapist – som fick urpremiär på Kungliga Operan 2019. Som en av de mest omtalade koreograferna i världen i dag, ligger han bakom verk som får oss att häpna och hänföras. Gång på gång. Eskapist möttes av stående ovationer, spelades för utsålda hus och hyllades av både kritiker och besökare. DN beskrev kvällen som »storslagen«, Aftonbladet skrev om verket som »enormt underhållande och tajt utfört... detta tekniskt magnifika spektakel« och »helt magiskt... svindlande verklighetsflykt«, tyckte SR:s Kulturnytt.


Köp minst tre föreställningar och få 25% rabatt

Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemangspaket där du får 25% rabatt om du samtidigt köper minst 3 biljetter till olika föreställningar under våren. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - DET KÖPER DU HÄR »Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum

Medverkande

Kungliga Baletten
Solocellister Kati Raitinen/Erik Wahlgren


Vi rekommenderar också...

Balett

Askungen

Klassisk balett med musik av Prokofjev
Premiär 25 maj 2022
Köp biljetter Biljettpris från 110 kr