icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Rigoletto
Opera

Rigoletto

MUSIK
Giuseppe Verdi
TEXT
Francesco Maria Piave, efter Victor Hugos pjäs Le roi s’amuse
REGI
Sofia Jupither
SCENOGRAFI
Erlend Birkeland
KOSTYM & MASK
Maria Geber
LJUS
Ellen Ruge
DRAMATURG
Katarina Aronsson
Språk
Framförs på italienska med svensk text på textmaskin.
FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD
Ca 2 timmar 20 minuter inklusive paus

RIGOLETTO – Verdis opera om makt och maktlöshet, hämnd och förbannelse


En hertig som roar sig och tar för sig. En narr som uppmuntrar till våldet vid hovet och samtidigt är en överbeskyddande far. En dotter som längtar ut i världen och blir handlöst förälskad. Tillsammans och var för sig dras de in i en förbannelse som får ödesdigra konsekvenser.

Rigoletto – en av Giuseppe Verdis mörkaste, mest dramatiska och spelade operor med odödlig musik och thrillerartad handling – hade urpremiär i Venedig 1851. I Sofia Jupithers uppsättning kretsar handlingen kring män med makt och utsatta kvinnor i en värld där rädslan dominerar.  Regissören omarbetade föreställningen 2020 efter rådande omständigheter – med avstånd mellan medverkande och orkester – och resultatet blev en lika stor och fullödig upplevelse som vid premiären två år tidigare. Rigoletto görs även denna gång av hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson, som vid premiären fick idel lovord för sitt rollporträtt, medan den unga sopranen Hanna Husáhr gör en spännande rolldebut som Gilda.


Vill du ha 25% RABATT?


Föreställningen ingår i vårt FLEX-abonnemang där du får 25% rabatt om du köper biljetter till 3 eller fler föreställningar under hösten. Observera att du enbart får rabatten om du köper föreställningar inom ramen för FLEX-abonnemanget (inte separat) - och det köper du här!Föreställningsdatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum

Medverkande

Herrar ur Kungliga Operans kör & Kungliga Hovkapellet


Opera

Jolanta

Opera av Pjotr Tjajkovskij
Premiär 2 oktober 2021
Operaklassiker av Giacomo Puccini
Spelas från 11 november 2021