0
0
Tillbaka Hem Media [Video] När då då möt Pija Lindenbaum
Media

När då då - möt Pija Lindenbaum

  • Video - 3 MIN
  • Publicerad - 2 oktober 2018

Möt en av vår tids största barnboksförfattare, Pija Lindenbaum, som har skrivit librettot till NÄR DÅ DÅ en nyskriven opera för barn 5-9 år.

NÄR DÅ DÅ bygger på den klassiska berättelsen Mäster Skräddare men här utgår berättelsen från barnet Bobos perspektiv. Varje lördag packar Bobo väskan och åker med sina gosedjur Apan och Kaninen till pappa på Adelsgatan femtiotvå. Pappa, Papsen, har lovat att de ska åka till månen. Men det bidde inte så. Sedan lovar pappa att de ska åka till Bollnäs, till farmor. Men det bidde inte så heller. Efter att pappa lovat och lovat och lovat och lovat sätter Bobo ned foten.

NÄR DÅ DÅ förenar Pija Lindenbaums underfundiga texter med kompositören Niklas Brommares nyskrivna musik i en fantasifull opera för barn. 

Föreställningen regisseras och koreograferas av Kajsa Giertz. Föreställningen NÄR DÅ DÅ har urpremiär på Rotundan lördagen den 13 oktober 2018 och spelas på Kungliga Operan fram till och med den 3 november. Därefter följer en spelperiod på Helsingborgs stadsteater.

Föreställningen görs i samarbete med Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs symfoniorkester.